• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas likuma izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.1998., Nr. 205/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213593

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūras māte man vaicāja, Ko zvejnieku dēli dar'?

Vēl šajā numurā

10.07.1998., Nr. 205/207

PAR DOKUMENTU

Veids: informācija

Pieņemts: 06.07.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests

Dienesta informācija

1998.gada 6.jūlijā

Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas likuma izpildi

Kopsakarā ar Ministru kabineta Noteikumiem

par neparasta finansu darījuma pazīmēm (Noteikumi Nr.246)

šā "LV" nr.205/207., 3. lpp.

Ar šī gada 1.jūniju Latvijas Republikas Prokuratūras pārraudzībā uzsācis darbu Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests (Kontroles dienests). Dienesta adrese ir : LV-1801, Rīgā, Kalpaka bulvārī 6, tālrunis 7324800, faks 732479.

Kredīta un finansu iestādēm, izpildot likuma "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu" 20.p. prasības, rakstiski jāinformē Kontroles dienests par struktūrvienības noteikšanu vai viena vai vairāku darbinieku iecelšanu par atbildīgajiem par šī likuma prasību ievērošanu iestādē. Informāciju lūdzu nosūtīt 10 dienu laikā.

Pamatojoties uz minētā likuma 11.panta 1.daļas 1. un 2.punktu visām šī likuma izpratnē par kredīta un finansu iestādēm uzskatītajām juridiskajām vai fiziskajām personām vai šādu personu apvienībām, kuru finansiālā darbība ietver finansu darījumu veikšanu, ar tiem saistīto konsultāciju sniegšanu vai šo darījumu apstiprināšanu, nekavējoties rakstiski, atbilstoši 12.panta prasībām, jāziņo brīvā formā Kontroles dienestam par katru paredzētu, uzsāktu vai veiktu finansu darījumu, kura pazīmes atbilst vismaz vienai no "Neparasta finansu darījuma pazīmju sarakstā" ietvertajām pazīmēm.

Bez tam šīm iestādēm un darbiniekiem ir pienākums tādā pašā formā ziņot Kontroles dienestam arī par atklātajiem faktiem, kuri neatbilst minētajā sarakstā ietvertajām pazīmēm, taču citu apstākļu dēļ pēc šīs iestādes vērtējuma rada aizdomas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju vai legalizācijas mēģinājumu.

Ziņojumus iestāžu ieceltajām atbildīgajām personām lūdzu nosūtīt ar kurjerpasta palīdzību un iesniegt tieši Kontroles dienestā.

Ziņojuma forma un instrukcija par tās aizpildīšanu tuvākajā laikā tiks izstrādāta un izsūtīta centrālo institūciju vadībām.

Kontroles dienesta priekšnieks Viesturs Burkāns

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!