• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomikas ministra vizīti Ķīnas Tautas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2010., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas līdzdalību starptautiskā konferencē Kabulā

Vēl šajā numurā

20.07.2010., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomikas ministra vizīti Ķīnas Tautas Republikā

No 12. līdz 16.jūlijam ekonomikas ministrs Artis Kampars ar uzņēmēju delegāciju uzturējās darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā, kas noritēja divās Ķīnas pilsētās – Pekinā (12.–14.jūlijs) un Šanhajā (15.–16.jūlijs).

16.jūlijā A.Kampars apmeklēja Latvijas paviljonu starptautiskajā “Expo” izstādē Šanhajā. Tāpat ministrs apmeklēja “Huawei Technologies” zinātnisko centru.

15.jūlijā A.Kampars tikās ar Šanhajas vicemēru Tanu Dendzji, apmeklēja telekomunikāciju kompāniju “ZTE”, kur tikās ar tās viceprezidentu Jui Haiveņu, kā arī tikās ar Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padomes Šanhajā “CCPIT Shanghai” viceprezidentu Ceņu Fužunu.

Sarunā ar Šanhajas vicemēru par biznesa sadarbības veicināšanu starp Latvijas un Šanhajas uzņēmējiem A.Kampars norādīja: “Līdzīgi kā Šanhaja daudziem Eiropas uzņēmējiem ir vārti uz pārējo Ķīnu, Latvija ar tās attīstīto biznesa vidi un transporta un loģistikas infrastruktūru piedāvā konkurētspējīgu platformu Šanhajas uzņēmējiem to ceļā uz Eiropas Savienības, Skandināvijas un Latvijas austrumu kaimiņu tirgiem.”

T.Dendzje savukārt uzsvēra, ka Šanhajas pašvaldība ir gatava atbalstīt ciešākas sadarbības veidošanos starp Latvijas un Šanhajas uzņēmējiem, un pauda cerību, ka ekonomiskās aktivitātes atjaunošanās pasaulē arī Latvijai un Šanhajai sniegs iespēju palielināt savstarpējās tirdzniecības apjomus.

14.jūlijā Latvijas delegācija, beidzot vizīti Pekinā, sāka vizīti Šanhajā.

Vizītes ietvaros Pekinā 13.jūlijā ekonomikas ministram A.Kamparam bija vairākas tikšanās ar Ķīnas biznesa organizāciju vadību: Ķīnas Rūpniecības un tirdzniecības federācijas Starptautiskā departamenta direktori Džao Hunu, Ķīnas Biznesa asociācijas prezidentu Lu Dzjuņcjinu, Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padomes CCPIT prezidentu Vaņu Dzjifei.

A.Kampars iepazīstināja minēto Ķīnas uzņēmēju pārstāvjus ar Latvijas uzņēmējdarbības vidi un iespējām abu valstu sadarbības attīstībai. Tāpat tika pārrunātas iespējas paplašināt Latvijas produktu eksportu un piedāvājumu Ķīnas tirgū. Īpaši tika uzsvērts: lai arī pagaidām neizmantots, plašs un abām valstīm interesants sadarbības spektrs pastāv pakalpojumu, kā arī radošo industriju jomā. Tikšanās laikā ar Ķīnas Biznesa asociācijas prezidentu Ķīnas uzņēmēju pārstāvis pauda iniciatīvu organizēt asociācijas uzņēmēju delegācijas vizīti Latvijā. Puses vienojās, ka vizīte varētu tikt rīkota šā gada rudenī.

Vizītes mērķis bija, tiekoties ar augsta līmeņa Ķīnas amatpersonām un uzņēmēju pārstāvjiem, veicināt savstarpēji izdevīga ekonomiskā dialoga tālāku attīstību starp Latviju un Ķīnu, tajā pašā laikā sniedzot iespēju Latvijas uzņēmējiem nepastarpināti iepazīties ar biznesa iespējām šajā strauji augošajā Āzijas tirgū un dibināt kontaktus ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Ķīnas apmeklējuma laikā ministru pavadīja 11 Latvijas uzņēmēji, kas pārstāv tādas jomas kā telekomunikācijas, kokapstrāde, IT, tūrisms, poligrāfija u.c.

Ekonomikas ministrs A.Kampars norāda: “Pašreizējo ekonomisko izaicinājumu kontekstā daudzi Latvijas uzņēmēji ir novērtējuši diversificēta eksporta tirgus nozīmi ilgtspējīga biznesa attīstībā, tādēļ pēdējā gada laikā Ekonomikas ministrija ir pievērsusi lielu uzmanību Latvijas eksporta iespēju paplašināšanai ārpus tradicionālajiem noieta galamērķiem, tajā skaitā strauji augošajos Āzijas tirgos, īpaši Ķīnā. Ņemot vērā, ka Latvijas un Ķīnas divpusējās tirdzniecības bilance joprojām ir ievērojami par labu Ķīnai, mūsu galvenais izaicinājums ir veicināt Latvijas eksporta pieaugumu uz šo valsti, tajā skaitā nodrošinot tam nepieciešamo politiski ekonomisko vidi starpvaldību līmenī.”

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!