• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2010., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 20.jūlijā

Vēl šajā numurā

22.07.2010., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lidostas “Rīga” infrastruktūras attīstību

19.jūlijā Finanšu ministrija (FM) nosūtījusi Eiropas Komisijai (EK) pēdējo no plānotajiem 2007.–2013.gada plānošanas perioda lielajiem Kohēzijas fonda (KF) projektu pieteikumiem par VAS starptautiskās lidostas “Rīga” infrastruktūras attīstību.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 81 miljons latu, no tiem 39,9 miljoni latu būs lidostas “Rīga” finansējums un 41,1 miljons latu – Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējums no Kohēzijas fonda.

Projektā plānotās investīcijas ietver lidostas infrastruktūras uzlabošanu, lai tā atbilstu vides aizsardzības prasībām, drošības standartiem saskaņā ar Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas II kategorijas prasībām (lidostas infrastruktūra, kas ļauj lidmašīnām nolaisties un pacelties nelabvēlīgos laika apstākļos un avārijas situācijās).

Plānotās projekta aktivitātes būtiski uzlabos lidojumu drošību, samazinās lidostas darbības ietekmi uz vidi, kā arī infrastruktūras modernizācijas rezultātā tiks palielināta pasažieru uzņemšanas kapacitāte – līdz 6 miljoniem 2014.gadā.

Projektu plānots īstenot līdz 2014.gada beigām.

Līdz ar to šobrīd EK kopā ir iesniegti septiņi Latvijas lielie ES fondu projekti (seši satiksmes nozarē un viens vides nozarē). Trīs no iesniegtajiem projektu pieteikumiem jau ir apstiprināti, bet atlikušie vēl ir vērtēšanas stadijā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!