• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Viesīti un tiekoties ar tās iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2010., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

22.07.2010., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Viesīti un tiekoties ar tās iedzīvotājiem

20.jūlijā ceļā uz Viesīti Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere viesojās rehabilitācijas centrā “Dūjas”. Apmeklējuma laikā viņi tikās ar pirmā atveseļošanās kursa dalībniekiem – bērniem un viņu vecākiem, sarunājās ar Sēlijas reģiona un Mārtiņa fonda pārstāvjiem, kā arī centra nometnes pedagogiem. Iepazinušies ar centra darbību, Valsts prezidents un kundze kopā ar bērniem, vecākiem un “Dūju” darbiniekiem iestādīja egli. Pēc tam viesi baudīja bērnu un Mārtiņa fonda patrona Mārtiņa Rītiņa sagādāto cienastu.

Mārtiņa fonds ir izveidojis psiholoģiskās rehabilitācijas centru bērniem ar onkoloģiskajām un hematoloģiskajām saslimšanām, viņu vecākiem un tuviniekiem psihisko un fizisko spēju atgūšanai pēc ķīmiskās terapijas un operācijām, kā arī bērniem ar redzes, dzirdes un fiziskās attīstības traucējumiem. Šobrīd “Dūjas” ir vienīgais šāda veida rehabilitācijas centrs Baltijas valstīs.

Noslēdzoties apciemojumam, Valsts prezidents atzina, ka Dūjās jūtas ļoti labi: “Rehabilitācijas centrs, lai arī nesen atklāts, ir pamanīts un ir pierādījums, ka nesavtīga darbošanās citu labā nes augļus.”

Savukārt pēcpusdienā V.Zatlera viesošanās Viesītē sākās ar tikšanos ar novada domes vadību un deputātiem. Diskusijas laikā novada pārstāvji iepazīstināja Valsts prezidentu ar novada aktuālajiem jautājumiem. Prezidents īpaši interesējās par Viesītes attīstības iespējām, jaunu darba vietu radīšanu, veselības un izglītības jautājumu risināšanu.

Pēc tam, tiekoties ar novada uzņēmējiem, no kuriem liela daļa pārstāvēja lauksaimniecības nozari, V.Zatlers turpināja diskusiju par bezdarba radītājiem izaicinājumiem un iespējām piedāvāt jaunas darba vietas. Tāpat tika pārrunātas ekonomiskās krīzes radītās sekas. Diskusijas dalībnieki atzina, ka krīze ir palīdzējusi uzņēmējiem izvērtēt prioritātes un savas darbības potenciālu tirgū. Valsts prezidents bija gandarīts, ka uzņēmēji ar optimismu un uzņēmību raugās uz turpmākajām uzņēmējdarbības iespējām.

Viesojoties Viesītē, V.Zatleram un dzīvesbiedrei bija iespēja iepazīties ar zemnieku saimniecības “Kalna Dambrāni” sasniegumiem piena lopu audzēšanā.

Vizītes noslēgumā prezidents ar kundzi apskatīja muzeja “Sēlija” ekspozīciju un tikās ar vietējiem iedzīvotājiem, kas lielā skaitā bija sapulcējušies, lai pārrunātu bezdarba tendences, ekonomiskās krīzes radītās sekas, aktuālos ekonomiskos rādītājus un sociālā atbalsta programmas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!