• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aviokompānijām, kurām aizliegts ielidot Eiropas telpā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2010., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cīņu pret nelikumīgu tabakas tirdzniecību

Vēl šajā numurā

23.07.2010., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aviokompānijām, kurām aizliegts ielidot Eiropas telpā

Eiropas Komisija ir atjauninājusi to aviokompāniju sarakstu, kurām aizliegts darboties Eiropas Savienībā, lai tajā iekļautu vienu Surinamas gaisa pārvadājumu uzņēmumu un paplašinātu darbības ierobežojumus Iran Air. Turklāt divi Indonēzijas gaisa pārvadājumu uzņēmumi ir svītroti no to aviokompāniju saraksta, kuru darbība ir aizliegta.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, atbildīgais transporta politikas jautājumos Sīms Kallass paziņoja: “Mēs nevaram pieļaut kompromisus attiecībā uz lidojumu drošību. Ja mums ir pierādījumi, ka gaisa pārvadātāji neveic drošības darbības vai arī regulatori neizpilda savu pienākumu piemērot drošības standartus, mums jārīkojas, lai mūsu iedzīvotajiem, kad tie ceļo, garantētu lidojumu drošību. Mēs esam gatavi palīdzēt valstīm, kurām nepieciešams uzlabot tehniskās un administratīvās iespējas pienācīgu drošības standartu garantēšanai civilās aviācijas jomā. Komisija strādā ciešā sadarbībā ar Eiropas Aviācijas drošības aģentūru (EASA), lai vēl vairāk pastiprinātu savus centienus tehniskās palīdzības sniegšanā.”

Četrpadsmito reizi atjauninātajā aviokompāniju sarakstā, kurām ir aizliegts darboties Eiropas Savienībā, ir iekļauts Surinamas gaisa pārvadājumu uzņēmums Blue Wing Airline, ņemot vērā dalībvalsts veiktos pasākumus pēc vairākām šā gaisa pārvadātāja avārijām un nopietnos trūkumus, kas atklāti gaisa kuģu perona pārbaudēs.

Pamatojies uz Irānas apmeklējuma rezultātiem, kuru vadīja Komisija un kurā piedalījās dalībvalstu un EASA eksperti, lai pārbaudītu, kā Iran Air īsteno pasākumus, par kuriem Aviācijas drošības komitejas pēdējā sanāksmē 2010.gada martā paziņoja Irānas aviācijas organizācija un gaisa pārvadātājs, Aviācijas drošības komiteja vienbalsīgi atbalstīja gaisa pārvadājumu uzņēmumam Iran Air noteikto darbības ierobežojumu paplašināšanu, lai izslēgtu no darbībām ES tā gaisa flotes kuģus Airbus A-320 un Boeing B-727 un B-747. Komisija turpinās cieši uzraudzīt aviokompānijas darbību, izmantojot tās gaisa kuģu, kuriem atļauts darboties Eiropas Savienībā, perona pārbaužu rezultātus, un pastiprinās konsultācijas ar Irānas civilās aviācijas organizācijām, lai rastu ilgtspējīgus risinājumus identificētajām drošības problēmām, vajadzības gadījumā sniedzot tehnisko palīdzību.

Ar šo atjaunināšanu Komisija arī atzina uzraudzības uzlabojumus, kurus veikušas Indonēzijas kompetentās iestādes. Šie uzlabojumi ļāva Aviācijas drošības komitejai atbalstīt divu Indonēzijas gaisa pārvadājumu uzņēmumu izslēgšanu no saraksta – Metro Batavia un Indonesia Air Asia.

Tāpat Komisija atzinīgi vērtē Gabonas civilās aviācijas iestādes panākumus korektīvo pasākumu plāna īstenošanā, kura mērķis ir novērst ICAO identificētos trūkumus, un nolēma atļaut gaisa pārvadātājam Afrijet, kuram ir ļauts ar ierobežojumiem darboties ES, pievienot vēl vienu kuģi savai gaisa flotei, ko izmanto šādiem pakalpojumiem.

Saistībā ar šo atjaunināšanu Albānijas civilās aviācijas iestāde tiek mudināta pastiprināt uzraudzību saistībā ar gaisa pārvadātājiem un turpināt īstenot rīcības plānu, par kuru vienojās ar EASA, lai piešķirtu prioritāti tām jomām, kuras rada drošības problēmas, un paātrinātu tās tehnisko un administratīvo iespēju uzlabošanu.

6.jūlijā atjauninātajā Kopienas sarakstā ietver četrus pārvadātājus, kuru darbība Eiropas Savienībā ir pilnībā aizliegta. Ariana Afghan Airlines no Afganistānas, Blue Wing Airlines no Surinamas, Siem Reap Airways International no Kambodžas un Silverback Cargo Freighters no Ruandas. Kopumā ir aizliegta visu gaisa pārvadātāju, proti, kopā 278 aviokompāniju, darbība no šādām 17 valstīm: Angolas, Beninas, Kongo Demokrātiskās Republikas, Džibutijas, Ekvatoriālās Gvinejas, Gabonas (izņemot trīs gaisa pārvadātājus, kuri drīkst darboties, ievērojot konkrētus ierobežojumus un nosacījumus), Indonēzijas (izņemot sešus gaisa pārvadātājus, kuriem ierobežojumi ir pilnībā atcelti), Kazahstānas (izņemot vienu gaisa pārvadātāju, kurš drīkst darboties, ievērojot konkrētus ierobežojumus un nosacījumus), Kirgizstānas Republikas, Libērijas, Filipīnām, Kongo Republikas, Sjerraleones, Santomes un Prinsipi, Sudānas, Svazilendas un Zambijas.

Deviņiem gaisa pārvadātājiem ir atļauts darboties saskaņā ar konkrētiem ierobežojumiem un nosacījumiem: Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas aviokompānijai Air Koryo, Angolas uzņēmumam TAAG Angola Airlines, Kazahstānas Air Astana, Irānas Iran Air, Gabonā licencētajiem uzņēmumiem Gabon Airlines, Afrijet un SN2AG, Bangladešā licencētajam uzņēmumam Air Bangladesh, Komoru salās licencētajam uzņēmumam Air Service Comores un Ukrainas aviokompānijai Ukrainian Mediterranean Airlines.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!