• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par mūžizglītības pasākumiem nodarbinātām personām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2010., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts līdzfinansējumu bezdarbnieku nodarbināšanai

Vēl šajā numurā

23.07.2010., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par mūžizglītības pasākumiem nodarbinātām personām

No 21.jūlija Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sāk Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām” īstenošanu, piedāvājot nodarbinātām un pašnodarbinātām personām papildināt un pilnveidot darbam nepieciešamās prasmes un zināšanas profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmās.

Dalībai mūžizglītības pasākumos var pieteikties nodarbināta vai pašnodarbināta persona (izņemot valsts civildienesta ierēdņa statusā esošu), kura atbilst šādiem nosacījumiem:

• ir vecumā no 25 gadiem;

• atrodas darba tiesiskajās attiecībās vai ir pašnodarbināta persona;

• pēdējā formālā vai neformālā izglītība ir iegūta vismaz pirms gada vai agrāk;

• pēc reģistrācijas NVA filiālē ir saņemts karjeras konsultanta atzinums par nepieciešamību iesaistīties konkrētās izglītības programmas apguvē.

Lai saņemtu karjeras konsultāciju un mūžizglītības kuponu mācībām izvēlētajā izglītības iestādē, jāreģistrējas jebkurā no 28 NVA filiālēm visā Latvijā. Izglītības programmu, kurā nepieciešama apmācība, izvēlas pati persona sadarbībā ar NVA karjeras konsultantu. Mūžizglītības pasākumos ir atbalstīta iesaiste mūžizglītībā profesionālās pilnveides programmās (no 160 stundām) un neformālās izglītības programmās (no 24 līdz 159 stundām). NVA sedz mācību maksu par profesionālās pilnveides izglītības programmas apguvi – līdz 250 latiem, savukārt par neformālās izglītības programmas apguvi – līdz 3 latiem par stundu, bet kopā ne vairāk kā 250 latus. Ja izvēlētās izglītības programmas izmaksas pārsniedz noteikto atbalsta apmēru, izmaksu starpība personai jāsedz pašai.

NVA izsniedz mūžizglītības kuponu pilnā apmērā līdz 250 latiem, ja persona atbilst vismaz vienam no šādiem kritērijiem:

• līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamā vecuma sasniegšanai atlikuši ne vairāk kā pieci gadi (izņemot gadījumu, ja persona vecuma pensiju saņem priekšlaikus);

• ir divi vai vairāki bērni vecumā līdz 18 gadiem;

• ir noteikta invaliditāte;

• ir atzīta par trūcīgu.

Personas, kuras neatbilst minētajiem kritērijiem, pašas nodrošina līdzmaksājumu 10% apmērā no NVA izsniegtā mūžizglītības kupona vērtības. Mūžizglītības kupona maksimālā vērtība šīm personām nepārsniedz 225 latus.

Pasākumā “Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām” līdz 2013.gadam plānots kopumā iesaistīt 20 200 nodarbināto personu, no tām 2010.gadā – 3400.

Detalizētāka informācija pieejama Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapas sadaļā “Bezdarbniekiem un darba meklētājiem” vai NVA filiālēs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!