• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts līdzfinansējumu bezdarbnieku nodarbināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2010., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par bezdarbnieka pabalsta saņēmēju skaitu un pabalsta apmēru

Vēl šajā numurā

23.07.2010., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts līdzfinansējumu bezdarbnieku nodarbināšanai

Lai veicinātu mērķa grupu bezdarbnieku iekārtošanos darbā un iekļaušanos sabiedrībā, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties dalībai aktīvajā nodarbinātības pasākumā noteiktām personu grupām, kas tiek īstenots ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu. Pasākuma ietvaros darba devēji (komersanti (izņemot izglītības un ārstniecības iestādes), pašnodarbinātie, biedrības vai nodibinājumi) gūst iespēju nodarbināt bezdarbniekus valsts līdzfinansētajās darba vietās.

NVA darba devējiem nodrošina ikmēneša dotāciju bezdarbnieku darba algām. Savukārt darba devējs, kas nodarbina bezdarbnieku ar invaliditāti, no NVA vēl papildus saņem:

• ikmēneša dotāciju algai darba vadītājam;

• vienreizēju dotāciju nepieciešamo iekārtu un aprīkojuma iegādei, kā arī tehnisko palīglīdzekļu izgatavošanai un iegādei, lai pielāgotu darba vietas bezdarbniekiem ar invaliditāti;

• dotāciju izmaksām par asistentu, surdotulku, ergoterapeitu pakalpojumiem.

Ja darba devējs ir biedrība vai nodibinājums, kuras mērķis ir sniegt atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti, NVA sedz arī izmaksas valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

NVA Daugavpils, Liepājas, Rēzeknes, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Madonas, Preiļu, Talsu un Valmieras filiālēs darba devēji var pieteikt darba vietas, kurās varētu strādāt:

• bezdarbnieki ar invaliditāti;

• bezdarbnieki, kuriem iepriekšējos sešus mēnešus nav bijis regulāri apmaksāts darbs;

• bezdarbnieki, kuri nav ieguvuši vispārējo vidējo izglītību vai profesionālo kvalifikāciju;

• bezdarbnieki, kuri vecāki par 50 gadiem;

• bezdarbnieki, kuri vienatnē rūpējas par vienu vai vairākiem apgādājamajiem;

• mazākumtautību bezdarbnieki, kuriem jānostiprina valsts valodas zināšanas, profesionālās iemaņas vai pieredze, lai palielinātu savas iespējas iegūt pastāvīgu darbu.

Nodarbinātības valsts aģentūras Jelgavas, Jūrmalas, Ventspils, Bauskas, Kuldīgas, Ludzas, Ogres, Saldus, Siguldas un Tukuma filiālēs var pieteikt darba vietas gandrīz visu minēto mērķa grupu bezdarbniekiem, izņemot bezdarbniekus ar invaliditāti, savukārt NVA Krāslavas filiālē pieņem pieteikumus tikai bezdarbnieku ar invaliditāti nodarbināšanai.

Darba devējiem jāpiesakās iepriekš minētajās NVA filiālēs, kuru administratīvajā teritorijā viņi ir paredzējuši nodarbināt minēto mērķa grupu bezdarbniekus.

Darba devēji aicināti pieteikt pasākuma īstenošanu tādās profesijās, kurās bezdarbnieki izteikuši vēlmi strādāt. Profesiju saraksti pieejami NVA mājaslapas www.nva.gov.lv sadaļā “Darba devējiem” vai NVA filiālēs. Detalizētāka informācija par pasākuma nosacījumiem izlasāma NVA mājaslapā.

2010.gadā jau ir izveidotas 100 darba vietas bezdarbniekiem ar invaliditāti un 235 pārējo mērķgrupu bezdarbniekiem. Pateicoties piešķirtajam papildfinansējumam, šogad plānots vēl izveidot 300 darba vietas bezdarbniekiem ar invaliditāti un 796 darba vietas pārējo mērķa grupu bezdarbniekiem. Dalību pasākumā noteiktām personu grupām jau ir pabeidzis 101 bezdarbnieks, 85% no viņiem iekārtojušies pastāvīgajā darbā.

NVA Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!