• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 1998. gada 21. augusta rīkojums Nr. 585-r "Par "Noteikumu par aukstā ūdens patēriņu dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām Rīgas pilsētā" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1998., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

27.08.1998., Nr. 246/247

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: rīkojums

Numurs: 585-r

Pieņemts: 21.08.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas Domes priekšsēdētājs

Rīkojums Nr.585-r

Rīgā 1998.gada 21.augustā

Par "Noteikumu par aukstā ūdens patēriņu dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām Rīgas pilsētā" apstiprināšanu

Lai nodrošinātu dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām patērētā aukstā ūdens uzskaiti un vienotu norēķinu kārtību, kā arī saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 22.07.1997. noteikumiem Nr.253, Rīgas domes 11.02.1997. lēmumu Nr.6407 un 14.10.1997. lēmumu Nr.5157:

1. Apstiprināt "Noteikumus par aukstā ūdens patēriņu dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām Rīgas pilsētā".

2. Visām Rīgas pašvaldības namīpašumu apsaimniekošanas organizācijām līdz 31.12.1998.:

2.1. sakārtot aukstā ūdens ņemšanas mezglus atbilstoši 1.punktā minētajiem noteikumiem;

2.2. pēc ūdens skaitītāju uzstādīšanas norēķinos ar īrniekiem un nomniekiem ietvert maksu par dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām patērēto ūdeni saskaņā ar 1.punktā minētajiem noteikumiem.

3. Rīgas domes Informācijas dienestam nodrošināt noteikumu publicēšanu laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Rīgas Balss".

4. Lēmumu izpildi kontrolēt Rīgas domes Komunālajam departamentam.

Rīgas Domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

 

Noteikumi

par aukstā ūdens patēriņu dzīvojamās mājas

koplietošanas vajadzībām Rīgas pilsētā

1. Noteikumi attiecas uz dzīvokļu īrniekiem, īpašniekiem un nomniekiem Rīgas pašvaldības dzīvojamās mājās (turpmāk tekstā — patērētājiem). Noteikumi var tikt izmantoti arī valsts, kooperatīvajā un privātīpašumā esošajos namos.

2. Par aukstā ūdens patēriņu dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām tiek uzskatīts tas aukstā ūdens daudzums, ko izmanto ielas, ietves, zālāju, apstādījumu un pagalma laistīšanai, kāpņu telpu, koridoru un citu koplietošanas telpu mazgāšanai.

3. Auksto ūdeni dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām drīkst izmantot tikai šīs mājas valdītāja pilnvarots pārstāvis (sētnieks) no speciālām ar ūdens skaitītāju aprīkotām ūdens ņemšanas vietām.

4. Dzīvojamās mājas valdītājam jāizslēdz iespēja ņemt auksto ūdeni bez ūdens skaitītāja, kā arī izmantot ūdeni savādāk, nekā tas paredzēts 2. un 3.punktā.

5. Dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām patērētā aukstā ūdens daudzuma uzskaiti veic dzīvojamās mājas energopārvaldnieks vai šīs mājas valdītāja pilnvarots pārstāvis (sētnieks) saskaņā ar Rīgas domes 14.10.1997. lēmumu Nr.5157 "Par vienotu formu ieviešanu komunālo pakalpojumu (apkures un ūdensapgādes) sākotnējo aprēķinu veikšanai Rīgas pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošajās dzīvojamās mājās un energopārvaldnieka dienesta izveidošanu", nolikumu Nr.17 "Daudzdzīvokļu dzīvojamas mājas energopārvaldnieka dienesta nolikumu" un instrukciju Nr.1 "Energopārvaldnieka darbības instrukcija".

6. Norēķini par dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām patērēto auksto ūdeni tiek veikti, pamatojoties uz ūdens skaitītāju rādījumiem norēķinu periodā. Maksa par dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām patērēto ūdeni tiek aprēķināta, neņemot vērā kanalizācijas izmaksas.

7. Dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām patērēto aukstā ūdens daudzumu atsevišķiem patērētājiem nosaka, sadalot kopējo šim mērķim izlietoto ūdens daudzumu proporcionāli mājas iedzīvotāju un nomnieku aukstā ūdens patēriņam. Nosakot maksu par šo ūdens patēriņa daļu, ņem vērā Rīgas domes 11.02.1997. lēmuma Nr.6407 "Par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem dzīvojamā fondā un grozījumiem Rīgas domes 29.04.1996. lēmuma Nr.3124 pielikumā" 2.punktu, kurā noteiktas 50% atlaides pensionāriem, kuri saņem Latvijas valsts piešķirto pensiju, 1. un 2.grupas invalīdiem, daudzbērnu ģimeņu (kurās ir trīs un vairāk bērni) bērniem un politiski represētajiem.

8. Ūdeni dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām drīkst patērēt atbilstoši ūdens patēriņa normām, kas noteiktas Latvijas būvnormatīvos LBN 221-98; LBN 403 un Rīgas domes 14.05.1996. noteikumos Nr.60 "Rīgas teritorijas un tajā esošo dzīvojamo, sabiedrisko un ražošanas ēku uzturēšanas noteikumi":

Laistāmā ūdens patēriņš Ūdens patēriņa norma
1 m2 zālāja 3 l/dn

1 m2 cietie ielu, ietvju, laukumu un caurbrauktuvju segumi

0,5 l/dn

1 m2 grīdu virmas kāpņu telpās, koridoros un citās koplietošanas telpās

 0,5 l vienā reizē
1 m2 logu un sienu virmas koplietošanas telpās  2 l vienā reizē

 9. Ūdens patēriņa iespējamo ierobežojumu dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām mēnesī nosaka, savstarpēji vienojoties dzīvojamās mājas īpašniekam (valdītājam) ar iedzīvotāju pārstāvi, fiksējot šo vienošanos protokolā.

10. Ja ūdens patēriņš dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām pārsniedz ar iedzīvotāju pārstāvi saskaņoto daudzumu, par šo ūdens patēriņu maksā mājas īpašnieks (valdītājs).

11. Aukstā ūdens patēriņa dzīvojamās mājas koplietošanas vajadzībām kontrolē šīs mājas īpašnieks (valdītājs).

Rīgas Domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!