• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2010., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par dzīvojamo telpu īri"

Vēl šajā numurā

27.07.2010., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem

Lauku atbalsta dienests (LAD) sāk pieņemt projektu iesniegumus atbalstam zivsaimniecībā Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam šādos pasākumos:

• no 22.jūlija līdz 15.decembrim pasākumā “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings”,

• no 22.jūlija līdz 23.augustam pasākumā “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos”,

• no 20.augusta līdz 15.decembrim vai līdz laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicētajam paziņojumam par kārtas noslēgumu pasākumā “Zveja iekšējos ūdeņos”.

Pasākuma “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā pieejams publiskais finansējums 6 000 000 latu.

Pasākuma mērķis ir palielināt zvejas un akvakultūras produktu pievienoto vērtību, paaugstināt darba drošību un darba ražīgumu, samazināt negatīvu ietekmi uz vidi, nodrošināt produktu kvalitāti, tai skaitā samazināt kaitīgas vielas zivju produktos, kā arī ražot jaunus produktus un izmantot zivju apstrādes blakusproduktus un atkritumus.

Atbalsta pretendents var būt Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atzīts zivju apstrādes uzņēmums, PVD atzīts dzīvnieku izcelsmes pārtikā neizmantojamo blakusproduktu aprites uzņēmums, kas nodarbojas ar zivju blakusproduktu vai atkritumu pārstrādi, kā arī PVD reģistrēta fiziska vai juridiska persona, kas mājas apstākļos ražo zvejas produktus. Tāpat atbalstam var pieteikties esošs komersants, kurš veido jaunu zivju apstrādes uzņēmumu vai zvejas un akvakultūras produktu pārtikā neizmantojamo blakusproduktu aprites uzņēmumu, kā arī jaundibināts komersants, kurš veido jaunu zivju apstrādes uzņēmumu vai zvejas un akvakultūras produktu pārtikā neizmantojamo blakusproduktu aprites uzņēmumu, kuram pirmais pārskata vai taksācijas gads vēl nav noslēdzies.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 1.aprīļa MK noteikumiem Nr.241 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde””.

Pasākuma “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā pieejamais publiskais finansējums ir 4 500 000 latu.

Pasākuma mērķis ir modernizēt akvakultūras uzņēmumus un uzlabot to darbību, attīstīt tradicionālās akvakultūras metodes, attīstīt jaunu un īpaši pieprasītu ūdensdzīvnieku sugu audzēšanu, kā arī īstenot tādas akvakultūras metodes, kas būtiski samazina negatīvu ietekmi uz vidi.

Atbalsta pretendents var būt komersants, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veterinārajām prasībām akvakultūras dzīvniekiem, no tiem iegūtiem produktiem un to apritei, kā arī atsevišķu akvakultūras dzīvnieku infekcijas slimību profilaksei un apkarošanai, ir PVD atzīts akvakultūras nozares uzņēmums, esošs komersants, zemnieku vai zvejnieku saimniecība, ja tiek veidots jauns akvakultūras uzņēmums. Uz šo atbalstu var pretendēt arī jaundibināts komersants, kurš veido jaunu akvakultūras uzņēmumu un kuram pirmais pārskata vai taksācijas gads vēl nav noslēdzies.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 1.aprīļa MK noteikumiem Nr.240 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos””.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir divu gadu laikā no Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Pasākuma “Zveja iekšējos ūdeņos” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 100 000 latu.

Pasākuma mērķis ir zvejas attīstība iekšējos ūdeņos un konkurētspējas veicināšana, modernizējot zvejas infrastruktūru un iekārtas, uzlabojot zvejas produktu kvalitāti un samazinot negatīvo ietekmi uz vidi. Atbalsta pretendents var būt pašvaldība, iekšējās ūdenstilpes zvejas tiesību nomnieks, kā arī iekšējās ūdenstilpes vai tās daļas īpašnieks vai nomnieks, kuram izsniegta speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā un kuram pieder rūpnieciskās zvejas tiesības vai kurš ir pilnvarots tās izmantot vai kurš tās nomā.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 6.oktobra MK noteikumiem Nr.828 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Zveja iekšējos ūdeņos””.

Visu šo pasākumu kārtā iesniegto projektu īstenošanas beigu datums noteikts divu gadu laikā no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!