• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par tirdzniecības politiku attiecībā uz trešajām valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2010., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija: Par Gvantanamo ieslodzītā uzņemšanu Latvijā

Vēl šajā numurā

27.07.2010., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par tirdzniecības politiku attiecībā uz trešajām valstīm

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce 23.jūlijā, tiekoties ar Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieku Pīteru Balašu, pārrunāja Eiropas Savienības (ES) kopējās tirdzniecības politikas aktualitātes un tās lomu Latvijas eksporta konkurētspējas sekmēšanā Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Ukrainas tirgos.

J.Pūce atzīmēja šo valstu nozīmi Latvijas ārējā ekonomiskajā politikā un pauda atbalstu ES ekonomiskās integrācijas padziļināšanai ar tām.

Tika apspriesta Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas muitas ūnijas izveide un ar to saistītās problēmas, šo valstu iestāšanās procesu virzība Pasaules tirdzniecības organizācijā, sarunas par Jauno ES–Krievijas sadarbības ietvara līgumu un ES–Ukrainas brīvās tirdzniecības līgumu, kā arī būtiskākie ārējās tirdzniecības jautājumi nozaru griezumā, t.sk. attiecībā uz tranzītu, kokrūpniecību un pārtikas apstrādes rūpniecību.

P.Balašs apstiprināja šo jautājumu svarīgumu, vienlaikus vēršot uzmanību, ka šā gada rudenī tiks pabeigts darbs pie ES kopējās tirdzniecības politikas stratēģijas turpmākajiem gadiem.

23.jūlijā Rīgā vizītē ieradās Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieks P.Balašs. Viņš tikās arī ar Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Kokrūpniecības federācijas, kā arī valsts pārvaldes iestāžu pārstāvjiem par Latvijas uzņēmējiem aktuāliem jautājumiem tirdzniecībā ar trešajām valstīm (ārpus ES).

P.Balašs ir galvenais ES ārējās tirdzniecības politikas sarunu vedējs ar minētajām valstīm, tādēļ šī vizīte vērtējama kā lieliska iespēja tepat Latvijā ES līmenī akcentēt mūsu uzņēmumu intereses, kā arī problēmas prioritārajos tirgos.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!