• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par profesionālās izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2010., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213989

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Brīvprātīgā darba gada pasākumiem Latvijā

Vēl šajā numurā

27.07.2010., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par profesionālās izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu

Profesionālās izglītības iestāžu sakārtošana norit plānveidīgi un pakāpeniski atbilstoši Ministru kabineta 2009.gada 15.decembrī apstiprinātajām Profesionālās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas pamatnostādnēm 2010.–2015.gadam un profesionālās izglītības iestāžu izstrādātajām attīstības un investīciju stratēģijām.

Pamatnostādnes izstrādātas ar mērķi sakārtot profesionālās izglītības iestāžu tīklu, lai paaugstinātu profesionālās izglītības kvalitāti, ņemot vērā profesionālās izglītības iestāžu darbības izvērtējumu, nozaru asociāciju priekšlikumus un tautsaimniecības vajadzības, vienlaikus vērtējot demogrāfisko situāciju reģionos. Pamatnostādnes izstrādātas, IZM sadarbojoties ar sociālajiem un sadarbības partneriem: Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Pašvaldību savienību (LPS), Profesionālās izglītības iestāžu direktoru padomi un citiem.

Atbilstoši pamatnostādnēs noteiktajam līdz 2010.gada 1.februārim profesionālās izglītības iestādes izstrādāja attīstības un investīciju stratēģijas, lai sekmētu profesionālās izglītības sistēmas sakārtošanu un lai nodrošinātu saimniecisku un efektīvu vairāk nekā 65 miljonu latu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu ieguldīšanu profesionālajā izglītībā. Tās iestādes, kuras plānots apvienot, lai veidotu profesionālās izglītības kompetences centru, izstrādāja kopīgu stratēģiju. Stratēģijas vērtēja un saskaņoja IZM un citu ministriju, kā arī LDDK, LBAS un LPS pārstāvji.

Ņemot vērā, ka kompetenču centru izveide nav vienkāršs process, IZM sadarbībā ar profesionālās izglītības iestādēm, pašvaldībām, plānošanas reģioniem un sociālajiem partneriem strādā, lai pakāpeniski nodrošinātu kompetenču centru izveidi, izvērtējot līdzšinējo skolu darbības rādītājus un meklējot piemērotākos risinājumus profesionālās izglītības iestāžu juridiskajam statusam. Atbilstoši normatīvajiem aktiem lēmums par katru profesionālās izglītības iestāžu kompetences centra izveidi tiks pieņemts Ministru kabinetā, pēc konsultēšanās ar partneriem.

Vienlaikus pilnīgi tiek nodrošināta profesionālās izglītības iestāžu darbība, piemēram, pašlaik atbilstoši izstrādātajam un apstiprinātajam uzņemšanas plānam visās skolās notiek audzēkņu uzņemšana.

Apvienojot izglītības iestādes, tiks saglabātas īstenotās izglītības programmas, tāpēc ikvienam profesionālās izglītības iestādes audzēknim būs iespēja turpināt mācības un iegūt plānoto profesionālo kvalifikāciju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!