• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pateicību ASV S.Velsa deklarācijas sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2010., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Nīcas novadu un tiekoties ar tā iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

27.07.2010., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pateicību ASV S.Velsa deklarācijas sakarā

23.jūlijā Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips un Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus nosūtījuši ASV prezidentam Barakam Obamam vēstuli, atzīmējot 70.gadadienu kopš toreizējā ASV valsts sekretāra Samnera Velsa deklarācijas, ar kuru ASV paziņoja, ka neatzīs Baltijas valstu inkorporāciju PSRS 1940.gadā

Vēstulē premjerministri raksta:

“Šovasar aprit 70.gadadiena, kopš trīs Baltijas valstis zaudēja savu dārgo brīvību un neatkarību, kuru tām izdevās atgūt pusgadsimtu vēlāk. Tādas dienas nebūtu, ja nebūtu principiālas Amerikas Savienoto Valstu ārpolitikas.

1940.gada 23.jūlijā valsts sekretāra vietnieks Samners Velss uzsāka ilgstošu Padomju Savienības nelikumīgās okupācijas un aneksijas neatzīšanas politiku, kas ļāva Baltijas valstu diplomātiskajām pārstāvniecībām turpināt darbu un deva spēku to iedzīvotājiem cīnīties par savu brīvību.

Mēs – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas premjerministri – vēlamies izteikt pateicību un atzinību Amerikas tautai par tās drosmīgo un ļoti ētisko rīcību un apsveikt Jūs, Prezidenta kungs, ar šo veiksmīgas ārpolitikas gadadienu, kas ir padarījusi Amerikas Savienotās Valstis par brīvības ceļa zvaigzni visām apspiestajām nācijām un tām nācijām, kas tiecas uz demokrātiju.”

Savukārt jau 20.jūlijā par godu ASV īstenotās Baltijas valstu okupācijas de iure neatzīšanas politikas pasludināšanas 70.gadadienai ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone izplatījusi paziņojumu, kurā prezidenta Baraka Obamas un ASV tautas vārdā vēlreiz apliecina spēcīgās saites starp Latviju un ASV.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!