• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts meža dienesta 1998. gada 16. jūlija rīkojums Nr. 90 "Par putnu rudens medību termiņiem un laikiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1998., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214018-par-putnu-rudens-medibu-terminiem-un-laikiem

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ekonomika: vakar, šodien, rīt

Vēl šajā numurā

23.07.1998., Nr. 216

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts meža dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 90

Pieņemts: 16.07.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts meža dienests

Rīkojums Nr.90 Rīgā 1998.gada 16.jūlijā

Par putnu rudens medību termiņiem un laikiem

Saskaņots:

Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā

1998.gada 16.jūlijā

Valsts meža dienests, pamatojoties uz Medību noteikumu (LV 1995. 29.08. nr.129) 6.punktu un LU Bioloģijas institūta rekomendāciju, nosaka šādus medību termiņus:

1. Pīlēm, laučiem, ūdensvistiņām un mērkaziņām - no 1998.gada 8.augusta pulksten 16 līdz š.g. 30.septembrim tikai sestdienās, svētdienās un trešdienās, bet no š.g. 1.oktobra līdz 30.novembrim - katru dienu;

2. Sējas un baltpieres zosīm - no 1998.gada 12.septembra līdz 30.septembrim tikai sestdienās, svētdienās un trešdienās, bet no š.g. 1.oktobra līdz 30.novembrim - katru dienu.

3. Lauku un māju baložiem - no 1998.gada 8.augusta līdz 15.oktobrim - 1.punktā noteiktajās dienās;

4. Slokām - no 1998.gada 1.oktobra līdz 15.novembrim;

5. Mežirbēm - no 1998.gada 5.septembra līdz 30.septembrim - 1.punktā noteiktajās dienās un no š.g. 1.oktobra līdz 1999.gada 31.janvārim - katru dienu.

Rudens putnu medībām Sezonas medību atļauju katram medniekam izsniedz tikai Valsts meža dienesta institūcijas un šī atļauja derīga viņa mednieku formējuma līgumplatībā, vai sev īpašumā vai lietošanā esošajā platībā un arī kā viesim cita formējuma platībā, ja medības rakstiski saskaņotas ar attiecīgo medību tiesību lietotāju.

Medības zivju dīķos saskaņojamas ar katras zivsaimniecības vadību vai platības īpašnieku, ievērojot viņu noteiktās papildprasības.

Pārējās lielajās ūdenskrātuvēs, kurām nav noteikts īpašs apsaimniekošanas (veids) statuss, medības atļautas vispārējā kārtībā, ievērojot šo ūdesnkrātuvju lietotāju noteiktās papildprasības, par kurām informāciju sniegs attiecīgā rajona Valsts meža dienesta darbinieks medību pieteikuma gaitā.

Medības valsts medību saimniecības teritorijā atļautas ar šīs saimniecības izsniegtām medību atļaujām vai rakstisku piekrišanu uz vispārējās atļaujas. Medības Kuivižu ornitoloģiskajā liegumā Vidzemes Jūrmalā no Kuivižiem līdz Ainažiem, kā arī Teiču valsts rezervāta aizsargjoslā sekojošās robežās pa republikāniskās nozīmes ceļiem, kas savieno Atašieni, Odzienu, Pamatus, Krustiņus, Stalidzānus, Barkavu, Murmastieni, Stirnienes staciju un Atašieni - noliegtas.

Lūdzam medniekus ievērot, lai netiktu šautas jūras piekrastē mājojošās Sāmsalas dižpīles, kuras minētas Latvijas Sarkanajā grāmatā kā otrās kategorijas saudzējamais objekts.

Iedzīvotāju drošībai un nolūkā izveidot ūdensputnu miera zonu 1998.gadā putnu medības noliegtas Bolderājas dīķos, Lielupē no deltas līdz Gātupei, Buļļupē, Juglas ezerā, Lielajā un Mazajā Baltezerā, Ķīšezerā, Lielās un Mazās Juglas upēs no deltām līdz Rīgas apvedceļam, Gaujā no deltas ar tai piegulošajām pļavām līdz Rīgas -Tallinas ceļa tiltam, Daugavā no deltas līdz Rīgas HES aizprostam un Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

Viens mednieks vienā kalendārā dienā drīkst nomedīt ne vairāk kā piecas pīles.

Medības obligāti piesakāmas attiecīgā mežniecībā, paziņojot medību vietu, laiku un ievērojot Valsts meža dienesta darbinieka papildu norādījumus.

Ugunsbīstamības periodā, atrodoties medību platībās, medniekam jāievēro ugunsdrošības noteikumi mežā un tā tuvumā: kurt ugunskurus, nomest degošus sērkociņus un izsmēķus mežā vai tā tuvumā stingri aizliegts. Par atklātiem meža ugunsgrēkiem nekavējoties ziņot Valsts meža dienesta darbiniekiem un piedalīties ugunsgrēka dzēšanā.

Uzdodu visiem virsmežziņiem un valsts mežziņiem noskaidrot papildu prasības praktiskai putnu medību organizēšanai savā kontrolējamā teritorijā un par tām medību pieteikumu reģistrācijas gaitā informēt medniekus.

Rīgā dzīvojošie mednieki medību atļaujas var saņemt arī LVMI medību ierīcības nodaļā - Rīgā, Kristapa ielā 30, telefons 7614808.

Valsts meža dienests lūdz iepazīstināt ar šo rīkojumu visus republikas medniekus un Valsts meža dienesta darbiniekus.

Valsts galvenā virsmežziņa vietnieks A.Dudelis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!