• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 1. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.1999., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cilvēktiesību garantijām pasaulē un Latvijā

Vēl šajā numurā

02.02.1999., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 1. februāra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā valsts vārdā tiek slēgti dzelzceļa pārvadājumu pasūtījumu līgumi".

Akceptēts "Studiju kreditēšanas noteikumu" projekts. Tas noteiks kārtību, kādā studējošajiem piešķir studiju kredītu no valsts budžeta līdzekļiem, un kārtību, kādā notiek šī kredīta atmaksa. Aizdevuma mērķis ir segt studiju maksu.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1995.gada 19.decembra noteikumos Nr. 382 "Noteikumi par valsts sociālajiem pabalstiem aizbildnim". Grozījumi novērsīs pretrunas ar citiem normatīviem aktiem, kur noteikts, ka aizbildņiem — aizbilstamā brāļiem vai māsām — nav paredzēts izmaksāt pabalstu aizbildnībā esošā bērna uzturēšanai palielinātā apmērā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Apdrošināšanas atlīdzības piešķiršanas un aprēķināšanas kārtība". Šajos noteikumos paredzēta obligātās sociālās apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām apdrošināšanas atlīdzības piešķiršanas un aprēķināšanas kārtība, kā arī vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtība apdrošināšanas atlīdzības noteikšanai.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts bezpeļņas sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs". Projekts paredz ar 1999.gada 1.martu izveidot valsts bezpeļņas sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs". Paredzēts, ka centrs būs Latvijas Nacionālā standartizācijas un metroloģijas centra tiesību un saistību pārņēmējs metroloģijā un atradīsies Ekonomikas ministrijas pārziņā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par humānās palīdzības nosūtīšanu Ukrainai". Rīkojuma projekts paredz uzdot Finansu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 30 000 ASV dolāru ekvivalentu latos humānās palīdzības iegādei Ukrainai.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Baltkrievijas Republikas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību kultūrā un mākslā".

Akceptēts noteikumu projekts "Par aizsargājamo ainavu apvidiem". Tie noteiks sešas īpaši aizsargājamas dabas teritorijas aizsargājamo ainavu apvidos.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par dabas parkiem". Paredzēts noteikt 21 dabas teritoriju — dabas parku.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Tukuma rajona Kandavas novada administratīvās teritorijas izveidošanu". Tie noteiks, ka Tukuma rajona Kandavas pilsētas ar lauku teritoriju administratīvā teritorija tiek pārveidota par Kandavas novada administratīvo teritoriju, nosakot novada administratīvo centru Kandavas pilsētā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumos Nr.325 "Likuma "Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību" piemērošanas noteikumi". Grozījumi izstrādāti, lai pašvaldība bez domstarpībām varētu nodot bez atlīdzības mantu, kurai pēc savas funkcionālās piekritības jābūt kādā no valsts uzņēmumiem vai valsts institūcijām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!