• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Eiropas kopējo lauksaimniecības politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2010., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 26.jūlijā

Vēl šajā numurā

28.07.2010., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Eiropas kopējo lauksaimniecības politiku

“Mūsu lauksaimnieku viedoklis par Latvijai svarīgo tiešo maksājumu taisnīgumu ir sadzirdēts un uzklausīts,” pēc Briselē notikušās konferences “Kopējā lauksaimniecības politika pēc 2013.gada” uzsver Zemkopības ministrijas valsts sekretāres vietnieks Aivars Lapiņš.

“To, ka Latvijas lauksaimnieki šobrīd saņems viszemākos tiešos maksājumus starp ES dalībvalstīm, konferencē uzsvēra un atgādināja ne tikai Latvijas pārstāvji, bet arī ES institūciju speciālisti un runātāji no citām valstīm,” stāsta A.Lapiņš.

Konferencē “Kopējā lauksaimniecības politika pēc 2013.gada”, kas pagājušajā nedēļā notika Briselē, piedalījās pētnieki, eksperti, sabiedrisko organizāciju pārstāvji un valsts institūciju speciālisti no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Kā norāda A.Lapiņš, šī konference bija īpaša ar to, ka tajā piedalījās arī lauku attīstības aktīvo grupu un tīklu, tajā skaitā LEADER un valsts lauku tīklu pārstāvji, nacionālo parlamentu un Eiropas Parlamenta deputāti – praktiski visi lauksaimniecības un lauku attīstības politikā iesaistītie.

Tāpat arī darba grupas vadīja nevis valdību struktūru vai parlamenta pārstāvji, bet gan tieši lauku attīstībā un lauksaimniecībā iesaistītie partneri, pētnieki un eksperti. “Nenoliedzami vērtīgas bija tikšanās neformālā gaisotnē ārpus konferences darba laika, kur sarunas aktīvi turpinājās un tāpat bija iespēja skaidrot savas valsts nozares problēmas, gan uzklausīt tuvākus un tālākus kaimiņus,” par pasākuma gaitu stāsta ZM valsts sekretāres vietnieks.

Konferencē tika pausti dalībvalstu viedokļi par Eiropas Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) nepieciešamību, kā arī tās reformas nepieciešamību un līdzekļiem, kas būtu izmantojami KLP reformēšanā. Plānots, ka līdz novembrim tiks apkopoti sabiedrības aptaujā un šajā konferencē izteiktie priekšlikumi. Pēc tam EK nāks klajā ar secinājumiem un paziņojumu sabiedrībai par KLP nākotni, vienlaikus turpinot diskusijas ar ekspertiem un sabiedrību. Savukārt jau nākamgad gaidāmi pirmie likumdošanas priekšlikumi un normatīvo aktu projekti.

“Latvijā diskusijas par Eiropas kopējo lauksaimniecības politiku aktīvi turpināsim, iesaistot visplašāko speciālistu loku, kā arī uzklausot jebkura pilsoniskās sabiedrības pārstāvja viedokli. Mūsu nacionālā prioritāte ir un paliek tiešmaksājumu pārskatīšana, izlīdzināšana un godīgāka sadale starp dalībvalstīm,” pēc konferences norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!