• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par sadarbības partneru iesaisti jautājumu risināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2010., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214093

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlasi

Vēl šajā numurā

28.07.2010., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par sadarbības partneru iesaisti jautājumu risināšanā

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe 7.jūlijā nosūtīja vēstuli Ministru prezidentam, pamatojot nepieciešamību Reformu vadības grupā un darbā pie 2011.gada valsts budžeta projekta visaugstākajā līmenī iesaistīt Latvijas Studentu apvienības (LSA) pārstāvi.

Ministre savu viedokli argumentēja ar Latvijas virzību uz zināšanu sabiedrību un ekonomiku ar augstu pievienoto vērtību, kā arī ar to, ka šiem mērķiem saistīto pārmaiņu sekmīgā veidošanā un īstenošanā būtiska ir sadarbības partneru iesaiste, jo īpaši – LSA. Tieši šīs sabiedrības grupas – vairāk nekā 120 tūkstošu Latvijas studentu – nākotne ir tieši atkarīga no pašlaik veidoto un īstenoto pārmaiņu atbilstošas nodrošināšanas.

T.Koķe uzskata par nepamatotu Ministru prezidenta biroja vadītājas atteikumu – neiekļaut Reformu vadības grupā un darbā pie nākamā gada valsts budžeta projekta visaugstākajā līmenī LSA pārstāvi. Ministre uzskata, ka tas nevairo iedzīvotāju, jo īpaši studentu, uzticēšanos valstij, jo šie jaunieši pārstāv ne vien nozīmīgu Latvijas sabiedrības daļu, bet arī paaudzi, kurai būs jāveido valsts nākotne un jāveicina starptautiskā konkurētspēja, kā arī jāatmaksā līdzekļi aizdevējiem. Turklāt esošajiem politiķiem svarīgi sekmēt, lai Latvijas studenti tiktu iesaistīti būtisku jautājumu risināšanā, lai tiktu stiprināta viņu piederība savai valstij un lai viņi neaizbrauktu no Latvijas.

Izglītības un zinātnes ministre turpina sadarbību, risinot vairākus valstiski svarīgus jautājumus, piemēram, saistībā ar 2011.gada valsts budžeta projektu, ar dokumenta projekta “Pasākumu plāns nepieciešamajām reformām augstākajā izglītībā un zinātnē 2010.–2012.gadam” pēc iespējas ātrāku iekļaušanu un izskatīšanu Ministru kabineta sēdē u.c. Vienlaikus T.Koķe uzskata, ka LSA pārstāvis ir iekļaujams arī valsts nākotnes veidošanā visaugstākajā līmenī.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!