• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par konsulārā dienesta darbības nodrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2010., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par mikrouzņēmumu nodokļa ieviešanu

Vēl šajā numurā

29.07.2010., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par konsulārā dienesta darbības nodrošināšanu

Ārlietu ministrija ir gandarīta par Ministru kabineta lēmumu piešķirt līdzekļus no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” 286 459 latu apmērā konsulārā dienesta darbības nodrošināšanai.

Minētais finansējums ļaus apkalpot vīzu pieprasītājus, kas veido rindas pie Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā un citām pārstāvniecībām, laikus sagatavot konsulāro dienestu nākamajai ziemas tūrisma sezonai – novembra beigām, decembrim, kā arī nodrošināt savlaicīgāku konsulāro pakalpojumu sniegšanu Latvijas valstspiederīgajiem.

“Ārlietu ministrijai un valstij kopumā ir vienlīdz svarīgi nodrošināt savlaicīgus un optimālus konsulāros pakalpojumus gan ārvalstu pilsoņiem, gan Latvijas valstspiederīgajiem. Mēs nevaram orientēties tikai uz ārvalstu pilsoņu apkalpošanu, kas nes saimniecisku atdevi, un pateikt “nē” saviem pilsoņiem Īrijā un Lielbritānijā, kas gaida vairākus mēnešus, lai reģistrētu jaundzimušos vai pieteiktos jaunai pasei,” norāda ārlietu ministrs Aivis Ronis.

Lai nekavējoties atrisinātu situāciju, daļa Ārlietu ministrijas centrālā aparāta darbinieku tiks atsaukti no atvaļinājumiem, instruēti par konsulārā darba specifiku un komandēti uz pārstāvniecībām, kur ir lielākie konsulārā darba sastrēgumi. Vienlaikus tiks izsludināts atklāts konkurss uz darbinieku un diplomātu vietām ārlietu dienestā, veikta atlase, pārbaudes un apmācība, lai jau 2010.gada novembrī papildu darbinieki varētu sākt pilnvērtīgi strādāt pārstāvniecībās.

Plānojot nākamo gadu budžetu, Ārlietu ministrijas budžeta bāzes izdevumos būs jārod finansējums, lai šogad darbā pieņemtie darbinieki varētu turpināt darbu dienestā ilgtermiņā.

Tāpēc Ārlietu ministrija cer, ka nākamā gada budžeta debates ietvaros tiks lemts par nepieciešamo papildu līdzekļu piešķiršanu Ārlietu ministrijai.

Situācija konsulārajā dienestā, kad pie vēstniecībām un konsulātiem veidojas vīzu pieprasītāju rindas un Latvijas pilsoņiem jāpierakstās līdz pat divus mēnešus garās rindās, lai saņemtu konsulāros pakalpojumus, ir sekas Ārlietu ministrijas budžeta samazinājumam 2009.gadā par 16,1 miljonu latu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!