• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Ārstniecības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2010., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par dzīvojamo telpu īri"

Vēl šajā numurā

29.07.2010., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Ārstniecības likumā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 23.jūlijā pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ārstniecības likumā, kas paredz ārstniecības iestādei pienākumu ziņot policijai par gadījumiem, kad sniegta palīdzība pacientam, kuram konstatētas vardarbības sekas.

Spēkā esošie normatīvie akti ārstniecības iestādēm vai personām neparedz pienākumu ziņot par pilngadīgas personas gūtajām traumām, kuru cēlonis varētu būt noziedzīgs nodarījums. Liekākā daļa ārstniecības iestāžu gan jau patlaban ziņo policijai, ja kādam pacientam konstatētas iespējamas vardarbības sekas. Taču slimnīcas atzīst, ka nepieciešams likumā skaidri noteikt pienākumu ziņot par šādiem pacientiem.

Likumprojektā iekļautas arī vairākas normas, kas vērstas uz e-veselības sistēmas ieviešanu Latvijā. Likumā plānots ietvert vienotās veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmas definīciju, kā arī papildināt likumu ar jaunu nodaļu par veselības informācijas sistēmu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!