• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu gaismā - par sevi, par dzīvi, par laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.1999., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Triju Zvaigžņu ordenis - Ķīnas diplomātam

Vēl šajā numurā

02.02.1999., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu gaismā — par sevi, par dzīvi, par laiku

Piektdien, 29. janvārī, "Latvijas Vēstneša" redakcijā uz sarunu par dzīvi bija nākuši:

O1.JPG (32512 BYTES)
Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Ruta Marjaša

Foto Arnis Blumbergs, "LV"

O2.JPG (17671 BYTES)
Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks Imants Ziedonis

O3.JPG (18381 BYTES)
Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Alfrēds Jaunušans

Šoreiz tikšanās ar "Latvijas Vēstneša" apgādā iznākušās grāmatas "Triju Zvaigžņu gaismā" otrā sējuma varoņiem un līdzautoriem bija iezīmīga ar to, ka viņi visi nāca no darba un ar domām par savu darbu. Alfrēds Jaunušans ieradās tieši no mēģinājuma. Tas esot "Sapnis vasaras naktī" Māras Ķimeles režijā, bet vairāk ne vārda, jo tik māņticīgam jau nu katram aktierim esot jābūt, lai pirms pirmizrādes neko par to nerunātu.

Imants Ziedonis savukārt nāca no Latvijas institūta, kur viņš intensīvi strādā kopā ar direktori Vairu Vīķi–Freibergu un lielu domubiedru pulku jeb konsultatīvo padomi.

Ruta Marjaša savukārt tieši no redakcijas devās uz apgādu, kur top viņas 1995. gadā iznākušās grāmatas $<skm> zdm b vtxnf$ latviskais izdevums. Grāmatas pamatā ir viņas tēva Maksa Šaca–Aņina autobiogrāfiskie pieraksti, kam viņš licis virsrakstu "Starp sapņiem un patiesību". Tie papildināti ar oriģināliem dokumentiem, vēstulēm un laikabiedru atmiņām. Priekšvārdā autore raksta: "Tēva pārdomas par nodzīvoto mūžu ir sociāli politisks stāsts. Atmiņu pavediens ved no dziļi personiskā uz vispārīgo. No dzimtās pilsētiņas — uz plašo pasauli, no nacionālā uz internacionālo, no tradicionālā uz revolucionāro, no personiskā — uz vispārcilvēcisko." Bet autore arī pati stāsta par sev tuvo uz pazīstamo vidi, ko veidojuši ne vien viņas piederīgie un tuvinieki, bet arī "cilvēki ap viņiem — daudzas ievērojamas personības, aiz kurām stāv sabiedrība, stāv tauta, ar kuru tās vienoja kopīgs liktenis un kurai tās nesavtīgi un pašaizliedzīgi kalpoja". Saruna par šo grāmatu tika atstāta citai reizei. Šoreiz vairāk tika runāts par darbu Latvijas Augstākajā padomē, 5. un 6. Saeimā un par motīviem, kāpēc pieņemts lēmums aiziet no lielās politikas.

Plašāk par tikšanos — šīs nedēļas piektdienas numurā.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!