• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2010., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izdienas pensiju centralizēšanas konceptuālu atbalstu

Vēl šajā numurā

29.07.2010., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 26.jūlijā tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jāku Jērītu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Raksturojot abu valstu attiecības, amatpersonas bija vienisprātis, ka tās visos līmeņos ir lieliskas. “Uzskatu, ka tas ir arī jūsu personīgs ieguldījums,” vēstniekam sacīja G.Daudze, uzsverot, ka J.Jērīta kadences laikā ir notikušas daudzas abām valstīm būtiskas augstāko amatpersonu tikšanās. Vēstnieks kā pozitīvu rādītāju atzīmēja faktu, ka ciešas un neformālas saites izveidojušās ne tikai starp Igaunijas un Latvijas politiķiem, bet arī izpildvaras nozaru speciālistiem.

Saeimas priekšsēdētājs apsveica Igauniju ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu, saskaņā ar kuru Igaunija jau nākamgad pievienosies eirozonai. G.Daudze uzsvēra, ka tas nodrošinās ekonomisko stabilitāti visā Baltijas reģionā, un izteica cerību, ka Igaunijas paraugs atvieglos eiro ieviešanu arī abās pārējās Baltijas valstīs.

Atskatoties uz četru gadu darbu Latvijā, vēstnieks atzina, ka ir gandarīts par šajā laikā paveikto, īpaši uzsverot izstrādāto Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojumu, kā arī iedibināto ikgadējo Tulkotāju balvu. Tikšanās laikā pārrunāta arī pieaugošā tūristu apmaiņa starp abām valstīm, kā arī rudenī gaidāmās Saeimas vēlēšanas.

J.Jērīts Igaunijas vēstnieka amatā Latvijā strādāja kopš 2006.gada 10.oktobra. Iepriekš bijis savas valsts diplomātiskais pārstāvis arī Somijā, Itālijā, Maltā, Kiprā un Apvienoto Nāciju Organizācijā. Viņš bijis ievēlēts arī Igaunijas parlamentā, strādājis vairākos amatos Igaunijas Ārlietu ministrijā, bijis arī aizsardzības ministrs un kultūras ministra vietnieks.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!