• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 29.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2010., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214241

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.07.2010., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 29.jūlijā

MK: Par valsts pārvaldes iestādes struktūras izveidošanas kārtību

29.jūlijā valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Valsts kancelejas izstrādāto Ministru kabineta ieteikumu projektu “Valsts pārvaldes iestādes struktūras izveidošanas kārtība”.

Lai sasniegtu pasākumu plānā valsts pārvaldes sistēmas un civildienesta optimizēšanai izvirzīto mērķi – maza, profesionāla un uz iedzīvotājiem orientēta valsts pārvalde, kas strādā visas sabiedrības labā, – valsts pārvaldē ir veikti vairāki pasākumi, tai skaitā ievērojami samazināts nodarbināto skaits un valsts budžeta līdzekļi atlīdzībai, veikts valsts pārvaldes funkciju novērtējums un atbalsta funkciju centralizācija resoru līmenī, kā rezultātā ir optimizētas iestāžu struktūras. Ir nostiprināmi principi vienotas valsts pārvaldes iestāžu institucionālās struktūras veidošanai, tādējādi nodrošinot lietderīgu valsts budžeta līdzekļu izlietošanu, kā arī novēršot iespēju mākslīgi paaugstināt amata vietu skaitu.

Valsts kancelejas izstrādātais ieteikumu projekts paredz noteikt kārtību iestādes struktūras izveidošanai. Projektā tiek noteikts optimālais tieši padoto darbinieku skaits, ko viens vadītājs spēj efektīvi vadīt, kā arī struktūrvienības vadītāja un iestādes vadītāja vietnieku skaits, vēlamais struktūrvienību līmeņu skaits, definētas iestādes pamatfunkcijas un atbalsta funkcijas. Ieteikumu projektā ir piedāvāti vairāku atbalsta funkciju veicēju skaita noteikšanas orientējošie rādītāji, kas balstās uz starptautisko praksi, kā arī veicināta atbalsta funkciju efektīva organizēšana, veicot visus nepieciešamos pasākumus, tai skaitā nodrošinot funkciju centralizāciju resoru līmenī, procesu standartizāciju, IT atbalstu, starpresoru vienošanos par atbalsta funkciju veikšanu.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!