• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja 2000. gada 4. septembra paziņojums "Par grozījumiem Enerģētikas likumā (ATkārtota publikācija)". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2000., Nr. 321/322 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par J.Sokolovski

Vēl šajā numurā

14.09.2000., Nr. 321/322

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeimas priekšsēdētājs

Veids: paziņojums

Pieņemts: 04.09.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par grozījumiem Enerģētikas likumā

Šā gada 3.augustā notika Saeimas ārkārtas sēde, kurā izskatīja vēlētāju ierosināto likumprojektu "Grozījumi Enerģētikas likumā". Šajā sēdē Saeima atzina likumprojektu par steidzamu un, neizdarot tajā nevienu grozījumu, pieņēma to galīgajā lasījumā. Līdz ar to vēlētāju ierosinātais likumprojekts kļuva par likumu. Pieņemtā likuma tekstā ir skaidri norādīts, ka tas stājas spēkā pieņemšanas dienā.

Diemžēl, gatavojot pieņemtā un jau spēkā esošā likuma tekstu izsludināšanai, ir notikusi nopietna kļūda, kuras rezultātā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" bija publicēts nevis Saeimas pieņemtais teksts, bet gan Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegtā alternatīvā likumprojekta teksts.

Veicot dienesta izmeklēšanu, tika konstatēts: kļūdainais dokumenta teksts publicēšanai tika nodots tāpēc, ka atsevišķi Saeimas darbinieki, pildot amata pienākumus, pieļāvuši paviršību. Tiks izlemts jautājums par šo darbinieku disciplināro atbildību.

Nolūkā novērst juridiska rakstura neskaidrības, uzskatu par nepieciešamu vēlreiz publicēt precīzu Saeimas pieņemtā likuma tekstu, kurš ir spēkā kopš tā pieņemšanas dienas, t.i., šā gada 3.augusta.

Grozījumi Enerģētikas likumā

Izdarīt Enerģētikas likumā šādus grozījumus:

1. Izslēgt 20.pantā vārdus "Daugavas hidroelektrostacijas, augstsprieguma pārvades tīkli un".

2. Papildināt likumu ar 20.1 pantu šādā redakcijā:

"20.1 pants

(1) Akciju sabiedrība "Latvenergo" ir vienots energoapgādes uzņēmums. Akciju sabiedrības "Latvenergo" īpašumā esošās Daugavas hidroelektrostacijas, termoelektrocentrāles, elektroenerģijas pārvades, sadales un telekomunikāciju tīkli un iekārtas ir valsts nozīmes stratēģiskie energoapgādes objekti. Tos ne kopā, ne atsevišķi nevar nodot valdījumā vai īpašumā trešajām personām, nedz arī izmantot kā ķīlu kredītu vai citu saistību nodrošināšanai.

(2) Kā valstiski svarīgs tautsaimniecības objekts akciju sabiedrība "Latvenergo" nav privatizējama. Visas akciju sabiedrības "Latvenergo" akcijas pieder valstij.

(3) Ja akciju sabiedrība "Latvenergo" tiek reorganizēta, jaunizveidotā uzņēmējsabiedrība ir "Latvenergo" tiesību un saistību pārņēmēja un uz to attiecināmi šā panta pirmajā un otrajā daļā minētie noteikumi."

3. Papildināt pārejas noteikumus ar 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Likums stājas spēkā tā pieņemšanas dienā, un Ministru kabinets izslēdz akciju sabiedrību "Latvenergo" no privatizējamo uzņēmumu saraksta."

Likums Saeimā pieņemts 2000.gada 3.augustā.

Valsts prezidentes vietā

Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Rīgā 2000.gada 4.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!