• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 2.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2010., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdēs: 2010.gada 27. un 29.jūlijā

Vēl šajā numurā

03.08.2010., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 2.augustā

VidM: Par Jūras ūdeņu aizsardzības un pārvaldības likumprojektu

2.augustā Ministru kabineta komitejā izskatīts Vides ministrijas izstrādātais Jūras ūdeņu aizsardzības un pārvaldības likuma projekts. Tajā noteikti jūras ūdeņu izmantošanas principi, tostarp personas tiesības un pienākumi un darbības, kurām nepieciešama atļauja vai licence jūras ūdeņu izmantošanai. Tāpat likumprojekts arī paredz, ka valdībai jānosaka prasības būvniecībai, kā arī būvju un iekārtu ekspluatācijai jūras ūdeņos.

“Beidzot Latvijā būs Jūras likums, kas noteiks, kā mūsu teritorijā jūra ir jāaizsargā, kā tā jāizmanto un jāpārvalda,” uzskata vides ministrs Raimonds Vējonis. “Likumprojekta īstenošana novērsīs iespējamos konfliktus jūras ūdeņu izmantotāju un vides sargu starpā, kā arī veicinās tādas saimnieciskās darbības attīstību, kas jūras ūdeņus izmanto ekonomiski efektīvi un ilgtspējīgi.”

Likumprojekta mērķis ir nodrošināt Latvijas jurisdikcijā esošo jūras ūdeņu, kā arī jūras dibena un tā dzīļu vides aizsardzību un integrētu pārvaldību, lai līdz 2020.gadam sasniegtu labu vides stāvokli šajos ūdeņos, kā arī lai veicinātu jūras dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

Likumprojekts nepieciešams, lai valstī noteiktu vienotu pieeju un prasības jūras ūdeņu aizsardzībai un izmantošanai, tai skaitā attiecībā uz tiesību piešķiršanu izmantot Latvijas Republikas teritoriālās jūras un ekskluzīvās ekonomiskās zonas ūdeņus būvju un iekārtu ekspluatācijai, kas līdz šim normatīvajos aktos nebija noteiktas. Tas attieksies arī uz elektroenerģijas ražošanai nepieciešamo iekārtu ierīkošanu un būvniecību.

Tāpat likumprojekts pārņems Eiropas Komisijas Jūras stratēģijas pamatdirektīvas prasības Latvijas normatīvajos aktos. Atbilstoši direktīvas prasībām Latvijai būs jāizstrādā un jāīsteno jūras stratēģija, kas ir vispusīgs sistemātisku pasākumu kopums. Stratēģijas izstrādes un īstenošanas vispārīgie noteikumi ir atrunāti šajā likumprojektā.

Ar likumprojekta spēkā stāšanos spēku zaudēs likums “Par Latvijas Republikas kontinentālo šelfu un ekskluzīvo ekonomisko zonu”.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!