• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdēs: 2010.gada 27. un 29.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2010., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214362

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 29.jūlijā

Vēl šajā numurā

03.08.2010., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdēs: 2010.gada 27. un 29.jūlijā

FM: Par izšķirošo lēmumu pieņemšanu “Parex bankas” sadalīšanā

Līdz ar Ministru kabineta (MK) 27.jūlija un 29.jūlija sēdēs pieņemtajiem lēmumiem akciju sabiedrības “Parex banka” lietā valdībā ir pieņemti visi nepieciešamie un izšķirošie lēmumi restrukturizācijas tālākai veiksmīgai norisei – “Parex bankas” sadalīšanai no 1.augusta.

MK sēdē 27.jūlijā ir uzklausīts Finanšu ministrijas sagatavotais ziņojums par akciju sabiedrības “Parex banka” restrukturizācijas plāna ieviešanas gaitu.

Kā zināms, Latvija ir iesniegusi saskaņošanai Eiropas Komisijā (EK) “Parex bankai” sniegtā valsts atbalsta restrukturizācijas plānu, kā arī visu nepieciešamo papildu informāciju. EK plāna izskatīšanas gaitā ir sagatavots Latvijas saistību raksta projekts, kas būs sastāvdaļa EK lēmumam par valsts atbalsta lietu. Saistību raksts nosaka ietvaru bankas darbībai, kamēr vien tā saņem valsts atbalstu. MK pieņēma zināšanai saistību raksta pamatnostādnes un pilnvaroja finanšu ministru un ekonomikas ministru līdz ar “Parex bankas” un bankas “Citadele” vadītājiem parakstīt saistību rakstu.

Tāpat MK 27.jūlijā pieņēma lēmumu Valsts kasei vienoties ar banku “Citadele” par valsts atbalsta (pamatā Valsts kases depozītu) nodrošinājumiem ar ķīlu tāpat, kā līdz šim bija nodrošināti valsts ieguldījumi “Parex bankā”.

Savukārt 29.jūlijā valdība ir uzklausījusi un pieņēmusi zināšanai finanšu ministra iesniegto informatīvo ziņojumu par galavienošanos ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku par tās iesaisti “Parex bankā” un bankā “Citadele” un uzdevusi Ekonomikas un Finanšu ministrijai nodrošināt nepieciešamo līgumu izstrādi un parakstīšanu saskaņā ar informatīvajā ziņojumā iekļautajiem līgumisko attiecību būtiskajiem nosacījumiem.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!