• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1999., Nr. 30/31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.26

Par A.Počas komandējumu

Vēl šajā numurā

03.02.1999., Nr. 30/31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2. februāra sēdē

Akceptēti "Noteikumi par pasažieru izlidošanas nodevu". Pasažieru izlidošanas nodeva ir septiņi lati. No nodevas atbrīvoti pasažieri līdz divu gadu vecumam un tranzītpasažieri. Izlidošanas nodeva tiek ieskaitīta Satiksmes ministrijas speciālā budžeta kontā un izmantojama lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstības finansēšanai.

Akceptēts rīkojums "Par Starptautisko glābšanas konvenciju (SALVAGE – 1989)".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra noteikumos Nr.402 "Noteikumi par fondiem, kuru izmaksātās stipendijas nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli". Fondu sarakstā, kuru izmaksātās stipendijas nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākumu nodokli, iekļauts Jaunrades fonds.

Akceptēti "Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā". Šie noteikumi nosaka Satiksmes biroja, apdrošināšanas sabiedrību, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Iekšlietu ministrijas valsts policijas Ceļu policijas, Iekšlietu ministrijas Robežsardzes un Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņā.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā tiek iesniegts un izskatīts iesniegums par bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni". Noteikumos ietverts pilns dokumentu uzskaitījums, kas ir jāiesniedz katrai personu kategorijai, kas minētas Pilsonības likuma 3.pantā. Lēmumu par bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni sešu mēnešu laikā pieņem Naturalizācijas pārvaldes priekšnieks.

Akceptēti "Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā".

Akceptēti noteikumi "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek pieņemti un izskatīti naturalizācijas iesniegumi, kā arī to personu tiesības un pienākumus, kas vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā, un valsts institūciju tiesības un pienākumus naturalizācijas procesā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 192 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 12 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā tiek nodrošinātas tiesības saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību". Tie noteiks kārtību, kādā valsts nodrošina tiesības saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību ikvienam, kurš cietis nelaimes gadījumā vai saslimis.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 10.septembra noteikumos Nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem". Grozījumi attiecas galvenokārt uz medicīnas darbinieku amatiem.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Poligrāfisko un citu izdevumu bezmaksas obligāto eksemplāru piegādes likumā. Grozījumu projekts paredz likuma 1.panta 7.punktu, kurā līdz šim ir paredzēta izdevējdarbības licencēšana, izteikt šādā redakcijā: "Izdevējs — persona, kura saskaņā ar reģistrācijas apliecību, statūtiem vai nolikumu nodarbojas ar izdevējdarbību, izdod paša vai citu sagatavotus poligrāfiskos vai elektroniskos izdevumus un šo izdevumu izdošanai ir saņēmusi Starptautiskā standarta grāmatu numerācijas — ISBN, Starptautiskā standarta nošu numerācijas — ISMN vai Starptautiskā standarta seriālizdevumu numerācijas — ISSN Latvijas Republikas aģentūru koda numurus;".

Akceptēti "Bibliotēku akreditācijas noteikumi". Tie nosaka kārtību, kādā valsts, pašvaldības vai privāta bibliotēka, kas reģistrēta likumā noteiktā kārtībā, akreditējama valsts nozīmes bibliotēkas statusam, reģiona galvenās bibliotēkas statusam vai vietējās nozīmes bibliotēkas statusam.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 17.novembra rīkojumā Nr.546 "Par Energoapgādes regulēšanas padomi".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Korupcijas novēršanas likumā. Grozījumu projekts paredz uzdot Ministru kabinetam izdot noteikumus, ar kuriem apstiprina valsts amatpersonas deklarācijas veidlapas paraugu, kā arī nosaka tās aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību. Grozījumi novērsīs iespēju valsts amatpersonām, izmantojot likuma dažādi tulkojamos formulējumus, deklarācijās pieprasītās ziņas uzrādīt nepilnā apjomā.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" padomi". Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts A.Šlesers — ekonomikas ministrs, par padomes locekļiem: G.Bērziņš — Latvijas Universitātes pasniedzējs, Saeimas frakcijas "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis; M.Bičevskis — Tautas partijas frakcijas konsultants, Saeimas frakcijas "Tautas partija" pārstāvis; S.Dīmanis — akciju sabiedrības "Tautas aviācija" valdes loceklis, Saeimas frakcijas "Politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā"" pārstāvis; J.Gavars — Rīgas domes priekšsēdētāja padomnieks, Saeimas frakcijas "Latvijas ceļš" pārstāvis; O.Heniņš — privatizējamās valsts akciju sabiedrības VEF—KT tirgus izpētes analītiķis, Saeimas frakcijas "Latvijas Sociāldemokrātu apvienība" pārstāvis; A.Jerumanis — Valsts prezidenta padomnieks, Saeimas frakcijas "Jaunā partija" pārstāvis; O.Kehris — ekonomistu apvienības "Latvija 2010" prezidents; N.Lakučs — sabiedrības ar ierobežotu atbildību "R.A.N.G." valdes priekšsēdētājs; J.Lorencs — Ministru prezidenta padomnieks; U.Magonis — sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Hanzas kuģu aģentūra" direktors; J.Oškalne — Saeimas deputāta palīdze. Rīkojums paredz G.Bērziņu, V.E.Bresi, U.Cielēnu, A.Kļaviņu, L.Kuprijanovu, A.Lembergu un E.Zelgalvi atbrīvot no atbildības par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" darbību pēdējā gada laikā.

Akceptēti un nosūtīti izskatīšanai grozījumi likumā "Par zemes dzīlēm". Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar plānoto naftas ieguvi Baltijas jūras Latvijas šelfa daļā.

Akceptēts rīkojums"Par Ministru kabineta 1997.gada 12.februāra rīkojuma Nr.66 "Par Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas Federālās valdības līgumu par vīzu atcelšanu diplomātisko pasu turētājiem" atzīšanu par spēku zaudējušu". Rīkojums izstrādāts sakarā ar to, ka 1.februārī stājas spēkā Latvijas un Austrijas līgums par vīzu režīmu atcelšanu.

Akceptēti rīkojumi "Par Latvijas Republikas un Spānijas Karalistes līgumu par personu, kas uzturas otras valsts teritorijā nelikumīgi, atpakaļuzņemšanu" un "Par Latvijas Republikas un Spānijas Karalistes līgumu par vīzu režīma atcelšanu".

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Izglītības likumā. Likuma pārejas noteikumu 13. punkts izteikts šādā redakcijā: "13. Šā likuma 60.panta trešā daļa attiecībā uz pašvaldību pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas nodrošināšanu no valsts budžeta līdzekļiem vai valsts budžeta mērķdotācijām stājas spēkā 2000.gada 1.janvārī. Līdz 1999.gada 31.decembrim pašvaldību pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksa tiek nodrošināta no attiecīgās pašvaldības budžeta līdzekļiem."

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Portugāles Republikas valdības līgumu par abpusēju vīzu režīma atcelšanu".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 16.decembra rīkojumā Nr.608 "Par akciju sabiedrības "Izstrādājumu bīstamības novērtēšanas aģentūra" pilnvarošanu degvielas atbilstības novērtēšanai".

Pieņemta zināšanai Zemkopības ministrijas iesniegtā informācija par Lietuvas Republikas noteikto vienveidīgo preču vērtību piemērošanu muitas vērtības kontrolei. Ārlietu ministrijai un Ekonomikas ministrijai uzdots kopīgi ar Zemkopības ministriju sagatavot jautājumu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 9.februārī. Ekonomikas ministrijai, Ārlietu ministrijai un Zemkopības minsitrijai līdz 4.februārim uzdots sagatavot priekšlikumus par Ministru prezidenta pozīciju sarunām ar Baltijas valstu premjerministriem.

Akceptēts rīkojums "Par valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" padomi". Padome apstiprināta šādā sastāvā: M.Bondars — Ministru prezidenta biroja vadītājs, V.Bļinovs — privatizējamās valsts akciju sabiedrības viesnīca "Latvija" valdes priekšsēdētājs, G.Deksnis —īpašo uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta vadītājs, A.Paupers — SIA "RIVE LATS" izpiddirektors, A.Prauliņš — SIA "SBMB" ģenerāldirektors, J.Šmits — akciju sabiedrības "Rīgas centrāltirgus" valdes loceklis.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Itālijas Republikas valdības līgumu par savstarpējo atteikšanos no vīzām".

Pieņemta zināšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iesniegtā informācija par aizsargjoslu noteikšanas metodiku. Labklājības ministrijai, Satiksmes ministrijai, Ekonomikas ministrijai, Zemkopības ministrijai, Kultūras ministrijai, Finansu ministrijai un Tieslietu ministrijai uzdots līdz 15.februārim iesniegt apkopošanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem Aizsargjoslu likumā.

Pieņemta zināšanai ārlietu ministra Valda Birkava sniegtā informācija par nacionālās likumdošanas atbilstības ES prasībām izvērtēšanas otro posmu. Ārlietu ministrijai uzdots organizēt regulāru nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanas otrā posma sanāksmēm sagatavotās oficiālās nostājas apspriešanu Ministru kabineta sēdes informatīvajā daļā.

Pieņemta zināšanai Ekonomikas ministrijas un Finansu ministrijas iesniegtā informācija par Latvijas makroekonomisko situāciju. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 2.martā saskaņotu Latvijas makroekonomiskās situācijas prognozi 1999. un 2000.gadam.

Pieņemta zināšanai iesniegtā informācija par budžeta projekta izskatīšanas grafiku.

Valdība akceptēja jaunatnes izglītības koncepciju valsts aizsardzības jomā. Tās mērķis ir sekmēt valstiski patriotisko audzināšanu un izglītošanu valsts aizsardzībai, kā arī darbam tiesībsargājošās institūcijās, vispārējās, profesionālās, augstākās izglītības iestādēs un Jaunsardzē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!