• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par alternatīvajiem sociālajiem pakalpojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2010., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 3.augustā

Vēl šajā numurā

04.08.2010., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par alternatīvajiem sociālajiem pakalpojumiem

Sākot ar 3.augustu, līdz 3.septembrim nevalstiskās organizācijas, komersanti, valsts un pašvaldības institūcijas aicinātas Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) iesniegt projektus Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējuma saņemšanai alternatīvo sociālo pakalpojumu ieviešanai pilsētās un novados. Akceptēto projektu īstenotājiem nebūs jāiegulda līdzfinansējums, jo projekta īstenošanas izmaksas 100% apmērā segs ESF atbalsts. Jāuzsver, ka NVA izsludinātajā atklātajā projektu iesniegumu konkursā var piedalīties institūcijas, kas ir reģistrējušās sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā, vai pašvaldības, pašvaldību institūcijas, kas veidos sadarbību ar sociālo pakalpojumu sniedzēju.

Tāpat jāņem vērā, ka interesentiem projekti jāsagatavo, pamatojoties uz alternatīvo sociālo pakalpojumu attīstības programmām, kuras līdz 30.jūnijam izstrādāja Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales plānošanas reģions un šobrīd ir pieejamas pašvaldībās. Programma ir katra reģiona politikas plānošanas dokuments, un tajā ir paredzēta konkrētā reģiona iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sociālo pakalpojumu attīstība.

Līdz ar to, izstrādājot projektus ESF atbalsta saņemšanai, to īstenotājiem jāņem vērā minētajās programmās plānotie sociālie pakalpojumi.

Pašreizējam pirmajam projektu iesniegšanas uzsaukumam pieejamais kopējais finansējums ir vairāk nekā 5,5 miljoni latu. Katram plānošanas reģionam ir noteikts saņemamā finansējuma apjoms jeb kvota, proti, Rīgai – vairāk nekā 1,7 miljoni latu, Vidzemei – vairāk nekā 855,5 tūkstoši latu, Kurzemei – vairāk nekā 893,2 tūkstoši latu, Zemgalei – vairāk nekā 700,2 tūkstoši latu, bet Latgalei – vairāk nekā 1,3 miljoni latu. Kopumā šim mērķim līdz 2016.gadam būs pieejams ESF finansējums aptuveni 15 miljoni latu. Vienam projektam pieejamais maksimālais finansējums ir 100 000 latu, bet tā minimālais finansējums nav ierobežots.

Par atklāto projektu iesniegumu atlasi augusta otrajā pusē tiks rīkoti desmit reģionālie semināri – Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā, Kuldīgā, Valmierā, Cēsīs, Jelgavā, Dobelē un divi semināri Rīgā.

Projektus var iesniegt NVA ESF departamentā. Plašāka informācija, un nepieciešamie dokumenti pieejami mājaslapā www.nva.lv/esf sadaļā “2007.–2013.g. periods”/ “Atklāta projektu iesniegumu atlase”.

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!