• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par mazumtirdzniecības apgrozījumu jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2010., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par alternatīvajiem sociālajiem pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

04.08.2010., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par mazumtirdzniecības apgrozījumu jūnijā

30.jūlijā publicētie Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka jūnijā, salīdzinot ar maiju, mazumtirdzniecības kopējais apgrozījums ir palicis nemainīgs. Vienlaikus jāatzīmē: lai arī kopējais apgrozījuma līmenis nav mainījies, ir mainījusies preču pieprasījuma struktūra.

Ir krities apgrozījums pārtikas precēm – par 0,7%, kā arī mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumiem – par 15,8%. Taču ir pieaudzis metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas preču apgrozījums – par 4,5% un apgrozījums nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā ir nepārtika, – par 1,3%.

Pret iepriekšējā gada attiecīgo periodu mazumtirdzniecības apgrozījums ir krities par 3,1%, mazumtirdzniecības apgrozījums pārtikas precēm samazinājās par 7%, savukārt nepārtikas preču apgrozījums ir samazinājies tikai par 0,8%.

Tātad iedzīvotāji izvēlas ekonomēt uz pārtikas rēķina, biežāk izmantojot lielveikalu piedāvātās akcijas un plānojot savas ikdienas izmaksas. Pieprasījums pēc nepārtikas precēm gada laikā gandrīz nav mainījis zemās bāzes dēļ, jo nepārtikas preču patēriņu iedzīvotāji samazināja jau 2009.gada sākumā. Jau vairākus mēnešus vērojama tendence, ka nedaudz pieaug nepārtikas preču tirdzniecība, jo turpina palielināties nepieciešamība īstenot iepriekš atliktos nepārtikas pirkumus.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!