• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par saskaņotu investīciju piesaistes darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2010., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par atbalstu uzņēmējiem garantiju veidā

Vēl šajā numurā

04.08.2010., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par saskaņotu investīciju piesaistes darbu

Lai veiksmīgi konkurētu investīciju piesaistes tirgū, daudz aktīvāk ir jāpievēršas investīciju piesaistes procesam un jānodrošina savstarpēji saskaņota visu iesaistīto pušu darbība. Ar šādu mērķi šodien, 4.augustā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uz sarunu aicinājis ārlietu ministru Aivi Roni un ekonomikas ministru Arti Kamparu. Trīspusējās tikšanās mērķis ir nekavējoties virzīt valdībā jautājumu par Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomes veidošanu.

Jaunās pieejas pamatā ir investīciju piesaistes metodoloģija “Polaris”, kas paredz vienotu un saskaņotu ministriju, pašvaldību, infrastruktūras uzņēmumu un valsts iestāžu rīcību stratēģiski nozīmīgu vietējo un ārvalstu investīciju projektu realizēšanā, pie kuras veidošanas darbu jau aizsākusi Latvijas Investīciju attīstības aģentūra.

“Lai palielinātu ārvalstu tiešo investīciju ienākšanu Latvijā, arī no valsts puses jāidentificē un jāpiedāvā investoriem nozīmīgi, valdības atbalstīti projekti. Līdz ar to ļoti svarīga ir dažādu valsts institūciju sadarbība Latvijas investīciju projektu portfeļa veidošanā,” atzīst V.Dombrovskis.

Ekonomikas ministrs A.Kampars norāda, ka vienā no pasaules ekonomiski aktīvākajiem reģioniem – Āzijā – ir interese par iespējām investēt Latvijā.

“Turpinoties ekonomiskai izaugsmei Indijā un Ķīnā, turienes uzņēmēji meklē paplašināšanās un investēšanas iespējas. Viņu interešu lokā ir arī Latvija. Tādēļ ir ļoti svarīgi, ka Latvijai kā valstij ir skaidrs un abpusēji izdevīgs piedāvājums potenciāliem investoriem,” norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars.

A.Kampars atzīst, ka līdzšinējais ārvalstu investīciju piesaistes process, par ko Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi īpašu ziņojumu valdībai, diemžēl liecina, ka Latvijā ir vērojams sistēmisks dažādu iesaistīto ministriju, pašvaldību, infrastruktūras uzņēmumu un citu valsts institūciju izpratnes un sadarbības trūkums kopīgu mērķu īstenošanā.

Plānots, ka Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padome būs koleģiāla un koordinējoša institūcija, kas tiks izveidota, lai nodrošinātu saskaņotu starpresoru sadarbību sekmīgai investīciju projektu īstenošanai Latvijas valsts interesēs.

Padomes uzdevumu vidū būs lēmumi par investīciju piesaistes stratēģiju, veidojot vienotu investīciju projektu portfeli, analizējot projektu lietderību un ietekmi uz Latvijas ekonomikas attīstību, kā arī lēmumi par nepieciešamajiem pasākumiem konkrētu investīciju projektu virzīšanā. Padomei būs jāapzina problēmjautājumi, kas kavē investīciju projektu virzību, un jāpieņem lēmumi to risināšanai. Padome varēs izskatīt un lemt par atbalsta instrumentu izstrādi un piešķiršanu investīciju projektiem veiksmīgai to ieviešanai.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!