Sanāksmē piedalījās arī ZM vadība un cūkkopības selekcijas speciālisti. Galvenais temats bija gaļas kvalitāte, iepirkuma cenas un nepieciešamība apgādāt sertificētas kautuves ar iekārtām liesās gaļas un speķa attiecību noteikšanai, kā arī lopkautuvju iekārtošanu atbilstoši Eiropas Savienības (ES) direktīvu prasībām.
Cūkaudzētāju un gaļas pārstrādātāju sanāksmi atklāja ZM valsts sekretārs Jānis Lapše:
— Mums visiem kopīgi jāatšķetina cūkgaļas kvalitātes problēma. Pārstrādes uzņēmumos aparatūras liesās gaļas un speķa biezuma mērīšanai nav, jo to dara acīmredzot ar metra mēru, bet varbūt ar pirkstiem. Igauņiem jau vairāku uzņēmumu kautuvēs ir šāda aparatūra, arī lietuvieši par to gādā. Gaļas pārstrādes uzņēmumiem izejviela ir jāiepērk un par to jāmaksā atkarībā no gaļas kvalitātes, tādēļ modernizācijas finansējumam jābūt abpusējam.