• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2010., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.08.2010., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien, godājamie žurnālisti! Man ir prieks jūs redzēt Rīgas pilī pēc ilgāka pārtraukuma. Mēs šodien ar premjeru pārrunājām galvenokārt Maksātnespējas likumu – kāds tas ir, kāds ir valdības viedoklis par to. Tā kā mēs neesam saņēmuši nekādus iebildumus pret pašreizējo redakciju ne valdībā, ne Valsts prezidenta kancelejā, es nolēmu šodien Maksātnespējas likumu izsludināt.

Jautājums: Vai jūs jūtaties apmierināts ar to uzdevumu izpildi, ko jūs Saeimai devāt ierosinājumos, nosūtot Maksātnespējas likumu otrreizējai caurlūkošanai?

V.Zatlers: Galavariants vienmēr ir kompromiss, un viens no iemesliem, kādēļ likums tika nosūtīts otrreizējai caurlūkošanai, ir tas, ka šāds kompromiss nepastāvēja starp kredītņēmējiem un kredītu devējiem. Līdz ar to tas raisīja ļoti asas diskusijas, pat apvainojumus no vienas puses otrai. Šobrīd, es domāju, kompromiss ir panākts. Pēc būtības tie iebildumi, kas man bija, ir ņemti vērā.

Jautājums: Mans jautājums ir par pēcvēlēšanu situāciju. Jūs jau esat paziņojis par saviem kritērijiem premjera kandidātu izvēlē, bet šobrīd vairākas politiskās organizācijas ir sarosījušās sūtīt jums aptauju rezultātus, piemēram, par jums blakus stāvošo Valdi Dombrovski un Jāni Urbanoviču. Vai jūsu izvēli varētu ietekmēt arī tādi sabiedrības domu aptauju rezultāti? Vai arī citiem jums sūtīt kaut ko tamlīdzīgu?

V.Zatlers: Protams, katram ir brīva iespēja paust savu viedokli, bet reālā pēcvēlēšanu situācija būs tikai pēc vēlēšanām. Un vienīgais, ko es ņemšu vērā, būs vēlētāju balsojums. Kamēr balsojums nav noticis, es atturēšos no jebkādiem komentāriem. Protams, es lasīšu partiju programmas. Visrūpīgāk es lasīšu to programmu daļu, kas attiecas uz ekonomiku, un to, ko partijas ir gatavas uzņemties, lai pildītu trīs četru gadu programmu, ko mēs kā valsts esam uzņēmušies, un tiešām sasniegtu to mērķi, ka mūsu ekonomika atveseļotos un mūsu valsts ekonomika būtu konkurētspējīga.

Jautājums: Kā jūs vērtējat šodien izskanējušo informāciju, ka “airBaltic” zīmols ir pārdots Flika kungam? Līdz ar to, pēc jūsu domām, vai tas nemazina valsts uzņēmumam vērtību?

V.Zatlers: Es vēl ar šo jautājumu neesmu iepazinies, jo tikai vakar vakarā atgriezos no atvaļinājuma, bet es ar to iepazīšos. Varbūt premjers var precīzāk atbildēt.

Valsts prezidenta preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 2010.gada 4.augustā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!