• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par sadarbības memorandu ar Latvijas Olimpisko komiteju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2010., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam Čehijā

Vēl šajā numurā

06.08.2010., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par sadarbības memorandu ar Latvijas Olimpisko komiteju

5.augustā Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un LOK prezidents Aldons Vrubļevskis parakstīja sadarbības memorandu par Zemkopības ministrijas (ZM) pārvaldībā esošo uzņēmumu atbalstu Latvijas Olimpiskajai kustībai. Memorands būs kā garantija jau iepriekš veiksmīgi uzsāktajai sadarbībai Latvijas olimpiskās kustības atbalstam līdz pat 2016.gadam.

Līdz šim Latvijas sporta finansēšanas vēsturē nav bijis tik ilglaicīgs atbalstītājs, kas uzņemtos sešus gadus garantēt atbalstu sportam. Turklāt ZM iniciatīva ir solis uz priekšu atklātas, pārskatāmas un sakārtotas valsts institūciju atbalsta sistēmas radīšanā sabiedriskajām organizācijām, kas darbojas sporta, izglītības, mākslas un kultūras jomā, definējot skaidrus atbalsta piešķiršanas kritērijus un mērķus.

Sadarbības memorands ir garantija ilgtermiņa sadarbībai starp LOK un ZM, kas īpaši svarīgi patlaban, kad kopējais atbalsts sportam ekonomiskās krīzes laikā ir strauji sarucis, bet sportistu sasniegumi arvien progresē, apliecinot arī turpmāko izaugsmes potenciālu. ZM, parakstot šo sadarbības memorandu, apliecina atbildību par valstī notiekošajiem procesiem, tajā skaitā arī par sporta attīstību.

“Mēs visi saprotam, ka valstij un valsts uzņēmumiem ir jāiesaistās izglītības, sporta, kultūras un mākslas atbalstīšanā. Saprotam, ka valsts attīstība nav tikai ekonomisko rādītāju augšupeja, taču bieži vien šī saprašana paliek bez turpmākas rīcības,” uzskata zemkopības ministrs J.Dūklavs. “Tieši otrādi, bieži mūsu valsts uzņēmumiem un iestādēm tiek pārmests, ka nauda tērēta nelietderīgi un pat pretēji valsts interesēm. Šīs attieksmes rezultātā diemžēl nav radīta sakārtota un visiem pārskatāma sistēma, kas ļautu atbalstīt gan mūsu vadošos sportistus, gan jaunatnes sportu.”

Parakstīto sadarbības memorandu, kas nosaka atbalstu LOK pārraudzītajām programmām un sportistiem līdz 2016.gadam, ministrs uzskata par pirmo soli šādas sistēmas radīšanā visas valsts mērogā: “Es ceru, ka Zemkopības ministrijas iniciatīva būs kā pirmais solis atklātas, pārskatāmas un sakārtotas valsts uzņēmumu ilgtermiņa atbalsta sistēmas radīšanā, savukārt LOK nodrošinās piešķirtā finansējuma vai cita veida atbalsta atklātu un pārskatāmu izlietojumu. Šobrīd memorandā nav nosaukti konkrēti skaitļi, tie, protams, atkarīgi arī no valsts vai konkrēta mūsu pārraudzībā esoša valsts uzņēmuma iespējām, taču sadarbības memorands dod stabilitāti un abpusēju garantiju sadarbībai.”

Arī LOK prezidents A.Vrubļevskis apsveic šāda memoranda parakstīšanu: “Sadarbības memoranda noslēgšana uz sešiem gadiem liecina par LOK darba un Latvijas sporta augsto novērtējumu no valsts puses, kā arī par ticību sporta attīstībai un panākumiem nākotnē. Šobrīd nevienai nozarei neklājas viegli, tāpēc jūtamies lepni un pagodināti, ka Zemkopības ministrija ir bijusi pietiekami drosmīga un apņēmīga, lai palīdzētu olimpiskajām programmām. Šī sadarbība nesīs jaunus rezultātus un nostiprinās iespējas plānot LOK programmas ilgtermiņā ar garantētu finansējumu.”

Atbalsta izmantošanas virzieni paredz atbalstīt LOK izstrādātās Olimpiskās kustības jaunatnes programmu, LOK reģionālās attīstības programmu, kas nodrošina sportošanas iespējas laukos, kā arī finansiāli sekmēs Latvijas Olimpiskās delegācijas gatavošanos un dalību Olimpiskajās spēlēs Londonā (2012), Sočos (2014) un Riodežaneiro (2016).

“Lielākā daļa titulēto sportistu nāk no Latvijas reģioniem. Tāpēc Zemkopības ministrija un tās pārraudzībā esošās iestādes un uzņēmumi iesaistās sporta atbalstīšanā,” ZM iniciatīvu komentē zemkopības ministrs, “jo Zemkopības ministrija tradicionāli nodarbojas ne tikai ar zemkopības kā tautsaimniecības nozares pārvaldību, bet atbild arī par lauku attīstību kopumā. Šajā ziņā sporta un kultūras joma un tās pieejamība ir nesaraujami saistīta ar visu lauku reģionu attīstību. Turklāt mūsu sportistu panākumi starptautiskās sporta sacensībās ir gan valsts prestiža lieta, gan arī paraugs un stimuls mūsu bērniem un jauniešiem nodarboties ar sportu.”

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!