• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2010., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par sadarbības memorandu ar Latvijas Olimpisko komiteju

Vēl šajā numurā

06.08.2010., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre:

Par Rojas novada sadalīšanu Rojas un Mērsraga novadā

4.augustā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, tiekoties ar Rojas novada deputātiem, secināja, ka pašvaldība ir gatava administratīvās robežas grozīšanai, izveidojot atsevišķu Rojas un Mērsraga novadu.

Rojas novada administratīvās teritorijas grozīšana un pašvaldības sadalīšana skar ikvienu pašreizējā novada teritorijā dzīvojošo, tādēļ ir ļoti svarīgi precīzi un detalizēti izstrādāt novada sadalīšanās projektu, īpašu uzmanību pievēršot pakalpojumu turpmākai nepārtrauktai nodrošināšanai iedzīvotājiem, uzskata D.Staķe.

Tikšanās laikā ministre D.Staķe ar Rojas novada deputātiem vienojās, ka šīs nedēļas laikā ministrijā tiks iesniegta papildu nepieciešamā informācija par pašvaldības iestāžu un institūciju turpmāko darbību Rojas novada sadalīšanās gadījumā, lai nodrošinātu likumos noteikto pašvaldību funkciju izpildi, kā arī vairāki tehniski novada reorganizācijas plāna papildinājumi. “Tiklīdz Rojas novada dome iesniegs pēdējos precizējumus par nošķirtu Rojas un Mērsraga pašvaldību darbības uzsākšanu, esam gatavi sniegt atzinumu Saeimai, norādot, ka jaunveidojamie novadi gatavi sākt darbu jau nākamā gada 1.janvārī,” norāda ministre.

Plānots, ka izvērtējumu par Rojas novada pašvaldības sadalīšanās iespējām Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai turpmāka lēmuma pieņemšanai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) iesniegs līdz 20.augustam.

RAPLM jau iepriekš informēja, ka 8.jūnijā Ministru kabinets apstiprināja RAPLM atzinumu par Rojas novada administratīvās teritorijas robežas grozīšanu un Mērsraga novada izveidošanu, kas tika iesniegts Saeimā.

30.jūlijā Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, diskutējot par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, paredzot Rojas novada un Mērsraga novada izveidošanu tajās administratīvajās teritorijās, kurās bijušās pagastu pašvaldības darbojās līdz 2008.gada 14.jūlijam, secināja, ka jautājuma izlemšanai pēc būtības nepieciešama papildu informācija par pašvaldību turpmāko darbību.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums nosaka, ka, izveidojot vai likvidējot novadu, kā arī grozot tā robežu, tiek ievēroti vairāki noteikumi, piemēram, novada teritorija ir ģeogrāfiski vienota, tajā ir lauku teritorijas un apdzīvotās vietas, novada pašvaldība nodrošina likumā noteikto funkciju izpildi, attālums no ikvienas apdzīvotās vietas novadā līdz novada administratīvajam centram nepārsniedz 50 kilometrus, kā arī ceļa infrastruktūra ir piemērota nokļūšanai līdz novada administratīvajam centram.

Saeima par novadu var noteikt arī teritoriju, kas neatbilst noteikumiem, ka novada teritorijā ir ne mazāk par 4000 pastāvīgo iedzīvotāju un tā teritorijā ir ciems, kurā ir vairāk par 2000 pastāvīgo iedzīvotāju, tomēr atbilst pārējiem kritērijiem.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!