• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 5.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2010., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Air Baltic" preču zīmju pārdošanas izvērtēšanu

Vēl šajā numurā

06.08.2010., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 5.augustā

FM: Par nodokļu administrēšanas pasākumu nodrošināšanu

Lai pilnvērtīgāk nodrošinātu nodokļu administrēšanas pasākumus, 5.augustā valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti grozījumi Krājaizdevu sabiedrību likumā, Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā, kā arī Kredītiestāžu likumā, nosakot, ka Latvijas Banka Kredītu reģistrā esošās ziņas sniedz Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nodokļu administrēšanas funkciju nodrošināšanai.

Grozījumi izstrādāti, lai VID informāciju riska analīzes vajadzībām varētu iegūt no Kredītu reģistra, nepieprasot no nodokļu maksātāja papildu deklarāciju par ienākumiem, ieņēmumiem, naudas un citiem uzkrājumiem, īpašumiem un to vērtības maiņu.

Tādējādi VID, izmantojot reģistrā esošās ziņas, varētu nodrošināt pilnvērtīgāku riska analīzi un rezultātā precīzāk atlasīt nodokļu audita kandidātus, kuriem pastāv augsts nodokļu nemaksāšanas risks un kuri negodprātīgi pilda savas nodokļu saistības. Tāpat VID savus resursus varētu novirzīt nodokļu kontroles pasākumu veikšanai tieši šiem nodokļu maksātājiem, nevis tām fiziskajām personām, kurām varētu vispār nepieprasīt papildu deklarācijas vai neuzsākt nodokļu auditu.

Veicot nodokļu administrēšanas pasākumus fiziskajām personām, VID identificē tās personas, kas veic nereģistrētu saimniecisko darbību, pārbauda fizisko personu, kas reģistrējušās kā nodokļu maksātājas, saimniecisko darbību, kā arī fizisko personu deklarēto ienākumu atbilstību izdevumiem.

Grozījumi sagatavoti, pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu šā gada maijā par pasākumu plānu ēnu ekonomikas apkarošanai.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

TM: Par oficiālas elektroniskās publikācijas ieviešanu

5.augustā valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Oficiālo publikāciju likumu. Likumprojektu izstrādājuši Tieslietu ministrijas speciālisti, lai virzītos uz oficiālas elektroniskās publikācijas ieviešanu.

Kā teikts likumprojekta anotācijā, ar 2011.gada 1.janvāri plāno ieviest valsts oficiālo elektronisko publikāciju internetā, piešķirot tai juridiski saistošu statusu. Tādējādi paredzēta atteikšanās no laikraksta “Latvijas Vēstnesis” papīra formas kā oficiālās publikācijas avota un arhivēšanas vajadzībām veidot kontroleksemplārus.

Oficiālais elektroniskais izdevums “Latvijas Vēstnesis” būs pieejams brīvi un bez maksas vietnē www.vestnesis.lv kā periodiskais izdevums. Ar to varēs bez maksas iepazīties valsts un pašvaldību bibliotēkās, kā arī valsts un pašvaldību nodrošinātajos publiskajos interneta pieejas punktos.

Lai nodrošinātu oficiālās publikācijas kā nacionāla kultūras mantojuma pastāvīgu saglabāšanu, apstrādi un izmantošanu, tiks veidots izdruku kopums un nodots Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. Tādējādi būs iespēja iepazīties arī ar oficiālā elektroniskā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” izdruku papīra formā.

Kā teikts anotācijā, izdevumā “Latvijas Vēstnesis” paredzēts publicēt visu to informāciju, kura šobrīd saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir publicējama laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Ieviešot valsts oficiālo elektronisko publikāciju, tiks samazināts laiks, kas nepieciešams oficiālās publikācijas sagatavošanai. Proti, publisku reģistru ierakstus publicēs vienas darba dienas laikā, bet tiesību aktus – divu darba dienu laikā.

Likumprojektā tāpat paredzēts, ka ar normatīvo aktu tekstiem varēs brīvi un bez maksas iepazīties tīmekļa vietnē www.likumi.lv.

Likumprojektā paredzēts, ka oficiālās publikācijas nodrošināšanas izmaksas segs kā līdz šim no maksas par oficiālo publikāciju, kuru maksās informācijas iesniedzējs, ja šajā likumā vai citos normatīvajos aktos nav noteikts citādi.

Likumprojekts paredz, ka Tieslietu ministrija būs vadošā iestāde oficiālās publikācijas un tās informācijas sistematizēšanas nodrošināšanas jomā. Savukārt oficiālā elektroniskā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” izdevējs būs VSIA “Latvijas Vēstnesis”.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!