• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Tiekoties ar graudu pārstrādātājiem un iepircējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2010., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.08.2010., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Tiekoties ar graudu pārstrādātājiem un iepircējiem

4.augustā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Tukuma novadā tikās ar graudu pārstrādātājiem un iepircējiem, lai pārrunātu šā gada aktualitātes nozarē, tostarp sējumu platību un prognozējamo ražu. Tikšanās laikā zemkopības ministrs ar graudkopības nozares uzņēmējiem pārrunāja tirgus situāciju graudkopībā – šā brīža graudu bilanci Latvijā, kā arī pievērsās jautājumam par prognozējamo ražu, apsētajām platībām un to struktūru pa graudu veidiem. Tāpat J.Dūklavs ar graudkopjiem diskutēja par graudu intervences jautājumiem un izmaiņām, kas paredzētas graudu intervencē, sākot ar 2010./2011.tirdzniecības gadu.

Informējot par šā gada graudu platībām un kopražas struktūras prognozi, Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti tikšanās laikā skaidroja, ka aptuveni puse jeb 58% (302 tūkstoši ha) no kopējās platības ir kviešu sējumi un 20% (104 tūkstoši ha) – miežu sējumi, savukārt 12% (64 tūkstoši ha) no sējumu kopplatības ir sasētas auzas un 7% (38 tūkstoši ha) – rudzi. ZM speciālisti sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) speciālistiem prognozē, ka šogad kviešu raža būs 1166 tūkstoši tonnu, miežu – 288 tūkstoši tonnu, auzas – 147 tūkstoši tonnu un rudzi – 114 tūkstoši tonnu. Tāpat ZM speciālisti prognozēja, ka 2010.gadā kviešu sējumu platība pieaugs par 6%, savukārt kopraža – par 12,5%.

Par šā gada rapša sējumiem Latvijā ZM speciālisti norādīja, ka to kopplatība varētu būt 109 tūkstoši ha un paredzamā raža ir 252,1 tūkstotis tonnu.

Ikgadējā graudu pārstrādātāju un iepircēju tikšanās reizē piedalījās vairāku uzņēmumu pārstāvji, tostarp no SIA “Elagro”, AS “Balticovo”, LPKS “Latraps”, LPKS “Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība”, AS “Rīgas Dzirnavnieks”, AS “Dobeles Dzirnavnieks”, AS “Jelgavas dzirnavas”, SIA “Bauskas klēts” u.c., kā arī biedrības “Latvijas Labības pārstrādātāju asociācija” biedri un Zemkopības ministrijas speciālisti.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!