• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par ekonomiskās sadarbības paplašināšanu ar Baltkrieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2010., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot jauno Vācijas vēstnieku Latvijā

Vēl šajā numurā

11.08.2010., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par ekonomiskās sadarbības paplašināšanu ar Baltkrieviju

5.augustā ekonomikas ministrs Artis Kampars tikās ar Baltkrievijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Gerasimenko, lai pārrunātu ar šoruden plānoto Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos (SVK) kārtējo sēdi saistītos jautājumus.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kuri varētu tikt iekļauti SVK 6.sēdes darba kārtībā. Kā atzīmēja puses, jau šobrīd iezīmējas, ka aktuālie sarunu temati būs par divpusējo sadarbību tirdzniecības, uzņēmējdarbības un rūpniecības, enerģētikas, transporta un sakaru, lauksaimniecības, tūrisma, izglītības, intelektuālā īpašuma aizsardzības IT, standartizācijas un sertifikācijas u.c. jomās.

Plānots, ka SVK 6.sēde notiks šā gada oktobrī Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Baltkrievijas vēstnieks informēja, ka no 22. līdz 25.septembrim Rīgā, Ķīpsalā, notiks arī kārtējā Baltkrievijas preču izstāde “BelEkspo”, ikgadējais Latvijas un Baltkrievijas ekonomiskais forums u.c. pasākumi.

Ekonomikas ministrs un Baltkrievijas vēstnieks pārrunāja jautājumus par sadarbību uzņēmējdarbības jomā, atzīstot, ka ir vērojamas pozitīvas tendences – šogad audzis Latvijas–Baltkrievijas kopuzņēmumu skaits, kas apliecina abpusēju interesi sadarbības paplašināšanai.

A.Gerasimenko arī uzsvēra, ka Baltkrievija ir ieinteresēta pieredzes apmaiņā ar Latviju, īpaši atjaunojamo energoresursu jomā, piemēram, vēja parku būvniecībā, kā arī mājokļu siltināšanas, būvniecības un tūrisma jomā. Baltkrievijas vēstnieks atzina, ka sadarbības paplašināšanu veicinātu arī dzelzceļa pārvadājumu intensificēšana un pasažieru vilcienu maršruta Rīga–Minska izveide.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!