• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par atvieglojumiem uzņēmumiem, kas nodarbina zemessargus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2010., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta ieņēmumiem un izdevumiem jūlijā

Vēl šajā numurā

11.08.2010., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par atvieglojumiem uzņēmumiem, kas nodarbina zemessargus

Saeima 9.augustā pieņēma grozījumus likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, paredzot nodokļu atvieglojumus darba devējiem, kas nodarbina zemessargus. Zemessardzes sekmīga darbība lielā mērā ir atkarīga no uzņēmēju pretimnākšanas, atbrīvojot no darba pienākumu pildīšanas Zemessardzes dienestā iesaistītos zemessargus.

Tādēļ aizsardzības nozarē jau vairākus gadus ir diskutēts par nepieciešamību šim nolūkam paredzēt motivējošus likumdošanas mehānismus. Lai gan atvieglojumi nodokļu politikā un izdevumu kompensēšana uzņēmējiem nav unikāli un to plaši izmanto valstīs ar Zemessardzei līdzīgām organizācijām, Latvijā šādas prakses līdz šim nav bijis.

Saeimā apstiprinātie grozījumi paredz, ka, nosakot apliekamo ienākumu, nodokļu maksātājs varēs samazināt savu peļņu par summu, kādu darba devējs iztērējis aizvietotāja algošanai, kamēr zemessargs pildījis Zemessardzes dienesta uzdevumus. Šīs likumdošanas normas mērķis ir radīt labvēlīgākus apstākļus zemessargu iesaistīšanai dienestā, daļēji kompensējot darba devējam izdevumus par aizvietotāja algošanu.

Jaunais Zemessardzes likums, kas stāsies spēkā šā gada 1.septembrī, paredz, ka darba devējam jāatbrīvo Zemessardzes dienestā iesaistītais zemessargs no darba pienākumu pildīšanas, neizmaksājot darba samaksu, bet saglabājot darba vietu, līdz piecām darba dienām gadā zemessarga apmācībai, kā arī līdz piecām darba dienām gadā Zemessardzes uzdevumu pildīšanai un līdz pusotram gadam dalībai starptautiskā operācijā.

Aizsardzības ministrija izsaka pateicību par atbalstu, ko grozījumu izstrādāšanas gaitā saņēma no Zemessardzes, Finanšu ministrijas un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas.

Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” stāsies spēkā 2011.gada 1.janvārī, un par jaunā mehānisma izmantošanu sīkāk informēs arī Zemessardze.

Latvijas Republikas Zemessardze ir Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļa, kas sniedz iespēju brīvprātīgi kalpot savai valstij. Zemessardzes mērķis ir iesaistīt Latvijas Republikas pilsoņus valsts teritorijas un sabiedrības aizsardzībā.

Ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!