• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par situāciju Krievijā un ieteikumiem diplomātiem un tūristiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2010., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par vētras nodarīto zaudējumu kompensēšanu pašvaldībām

Vēl šajā numurā

12.08.2010., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par situāciju Krievijā un ieteikumiem diplomātiem un tūristiem

Ārlietu ministrija informē, ka ir pieņemts lēmums no Latvijas vēstniecības Krievijas Federācijā Latvijā atgriezties tiem diplomātiem, kuriem ir saasinājušās veselības problēmas neierasti karsto laika apstākļu un to izraisīto seku dēļ.

Šobrīd palikušajiem diplomātiem Latvijas vēstniecībā Maskavā ministrija ir nosūtījusi marles maskas, respiratorus un skābekļa koncentratoru. Šādos apstākļos Latvijas vēstniecība Krievijā turpina strādāt pastiprinātā režīmā, tā kā pagājušajā nedēļā uz vēstniecības Konsulāro nodaļu tika komandēti papildu 7 darbinieki vīzu pieteikumu rindu likvidēšanai. Šobrīd Maskavā tiek pieņemti visi vīzu pieteicēji.

Savukārt Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde ir pretimnākoša un pagarina vīzas tiem tūristiem no Maskavas un Maskavas reģiona, kuri pašlaik atrodas Latvijā un vēlas pagarināt savu uzturēšanos šeit.

Ņemot vērā sarežģītos klimatiskos apstākļus, ministrija ir brīdinājusi ceļotājus, kam tuvākajā laikā paredzēts ceļojums uz Krieviju, īpaši Maskavas reģionu, izvērtēt, vai to nav iespējams atlikt. Latvija, atsaucoties Krievijas lūgumam, nosūtīs divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta autocisternas, štāba automobili un divpadsmit atbilstoši apmācītas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas.

Palīdzības sniegšanu ievērojami atvieglotu “Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanās par sadarbību ārkārtējo situāciju novēršanas un likvidēšanas jomā”, kas šobrīd ir saskaņošanas stadijā starp valstīm.

Neierasti karstu un sutīgu laika apstākļu dēļ jau vairāk nekā divas nedēļas Krieviju pārņēmuši plaši mežu ugunsgrēki. Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs septiņos valsts apgabalos, tai skaitā Mordovijas Republikā, Vladimiras, Voroņežas, Maskavas, Ņižņijnovgorodas un Voroņežas apgabalos, ir izsludinājis ārkārtas stāvokli. Līdz 8.augustam Krievijas teritorijā kopumā bija reģistrēti 25 689 ugunsgrēki, aptverot 744 488 hektāru lielu teritoriju un ārkārtas situācijas novēršanā līdz šim ir bijuši iesaistīti 161 886 cilvēki un 26 382 aprīkojuma vienības. 9.augustā vien Krievijā tika fiksēti 796 ugunsgrēka gadījumi. Ziņots arī par 52 bojāgājušajiem.

Ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!