• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2010., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.08.2010., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien!

Jautājums: Prezidenta kungs, ņemot vērā, ka vairāki deputātu kandidāti ir nolieguši savu iespējamo sadarbības faktu ar VDK, kā jums šķiet, vai tomēr par spīti daudziem iebildumiem kartotēku publiskošana nebūtu risinājums šai lietai? Un vai tas neizbeigtu spekulācijas, kas ik pa brīdim reizi četros gados parādās?

V.Zatlers: Spekulācijas var izbeigt ar skaidru lēmumu. Es uzskatu, ja šie čekas maisi netika atvērti tajā brīdī, kad mēs atguvām neatkarību, lai skaidri nošķirtu tos cilvēkus, kas ir sadarbojušies ar čeku, un tos, kas nav, un, ja tas nav izdarīts, tad šobrīd, gandrīz 20 gadus vēlāk, katru gadu cilāt šo jautājumu nav saprātīgi. Drīzāk varētu izbeigt šīs diskusijas, skaidri pasakot, ka maisi netiks atvērti. Ir tikai viena situācija, kad tajos ieskatās – tas ir tad, kad cilvēks kandidē Saeimas vēlēšanās.

Jautājums: Bet cilvēks var pateikt, ka viņš ir apmelots!

V.Zatlers: Katram cilvēkam pašam ir pietiekami laba atmiņa, lai viņš zinātu, ko viņš savā dzīvē ir un nav darījis un kas varbūt, viņaprāt, ir noslēpts no sabiedrības, bet no viņa paša atmiņas un sirdsapziņas nekad nekas nav noslēpts.

Jautājums: Sakiet, lūdzu, kādus tieši vēstures jautājumus jūs gatavojaties apspriest ar Krievijas prezidentu?

V.Zatlers: Šis ir ļoti plašs jautājumu loks, ko droši vien vienā sarunā nevarēs atrisināt, tāpēc mans mērķis ir runāt par Krievijas un Latvijas vēsturnieku komisijas izveidošanu, kas strādātu kopīgi, vāktu kopā šos faktus, kas ir pieejami gan vienai, gan otrai pusei un, protams, atvērtu arhīvus, lai abas puses būtu pilnīgi atvērtas pieejamajai informācijai gan Latvijas, gan arī Krievijas arhīvos.

Jautājums: Vai tiks apspriesta arī okupācija?

V.Zatlers: Tiks apspriests jebkurš jautājums, kurš interesē abas puses. Es teikšu vēlreiz pilnīgi skaidri un gaiši, ka esmu gatavs runāt par pilnīgi visiem jautājumiem.

Valsts prezidenta preses dienesta preses brīfinga transkripts pēc Valsts prezidenta V.Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu V.Dombrovski 2010.gada 11.augustā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!