• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - vakar, pieņemot Moldovas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.1999., Nr. 32/33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šobrīd svarīgais - budžets un ārpolitika

Vēl šajā numurā

04.02.1999., Nr. 32/33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— vakar, pieņemot Moldovas vēstnieku

S2.JPG (22983 BYTES) Vakar, 3.februārī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nikolaji Dudau (attēlā).

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētājs sveica Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku, ierodoties Saeimā.

Sarunas gaitā J.Straume atzīmēja Latvijas ieinteresētību veidot draudzīgas un abpusēji izdevīgas attiecības ar Moldovu. Latvijas un Moldovas attiecību attīstību varētu veicināt šogad plānotā Moldovas ārlietu ministra vizīte Latvijā.

Pārrunājot abu valstu sadarbību parlamentu līmenī, N.Dudau atzinīgi novērtēja Latvijas un Moldovas parlamentu sadarbības grupas izveidi. Vēstnieks informēja par Moldovas pašreizējo politisko un ekonomisko stāvokli. 1998.gada parlamenta vēlēšanās Moldovā ievērojamu uzvaru (30% balsu, 40 mandātu) ieguva Komunistiskā partija, trīs citas partijas, kurām izdevās iekļūt parlamentā, izveidoja "Demokrātijas un reformu aliansi" un ar 61 mandātu no 101 ieguva vairākumu parlamentā. Vēstnieks pastāstīja par saasināto iekšpolitisko situāciju Moldovā, kuras rezultātā šo pirmdien premjerministrs I.Čubuks paziņojis par savu atkāpšanos.

Sarunas gaitā pārrunāta konfliktsituācija Piedņestras rajonā. Abas puses izteica cerību, ka tiks atrasts kompromiss un panākts konkrēts šā rajona problēmu atrisinājums.

Moldovas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā pateicās par vizīti Saeimā.

Saeimas preses dienests

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!