• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 3. augusta noteikumi Nr. 736 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 12.maija noteikumos Nr.444 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa ir atbrīvota dīzeļdegviela (gāzeļļa) un dīzeļdegviela (gāzeļļa), kurai ir pievienota rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela, ko lauksaimniecības produkcijas ražotājs izmanto lauksaimniecības zemes apstrādei, kā arī tādas meža vai purva zemes platības apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2010., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.737

Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs

Vēl šajā numurā

13.08.2010., Nr. 128

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 736

Pieņemts: 03.08.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.736

Rīgā 2010.gada 3.augustā (prot. Nr.40 47.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 12.maija noteikumos Nr.444 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa ir atbrīvota dīzeļdegviela (gāzeļļa) un dīzeļdegviela (gāzeļļa), kurai ir pievienota rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela, ko lauksaimniecības produkcijas ražotājs izmanto lauksaimniecības zemes apstrādei, kā arī tādas meža vai purva zemes platības apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 18.panta 5., 6.1 un 6.2 daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 12.maija noteikumos Nr.444 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa ir atbrīvota dīzeļdegviela (gāzeļļa) un dīzeļdegviela (gāzeļļa), kurai ir pievienota rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela, ko lauksaimniecības produkcijas ražotājs izmanto lauksaimniecības zemes apstrādei, kā arī tādas meža vai purva zemes platības apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 86.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Maksimālā zemes platība (turpmāk – nodokļa atbrīvojumam garantētā platība), par kuras apstrādāšanu var saņemt atbrīvojumu dīzeļdegvielai no akcīzes nodokļa, attiecīgajā saimnieciskajā gadā nepārsniedz šo noteikumu 2.1. un 2.2.apakšpunktā minēto kopējo zemes platību."

2. Papildināt noteikumus ar 18.1, 18.2 un 18.punktu šādā redakcijā:

"18.1 Lauksaimniecības produkcijas ražotājs, kas 2010.gada jūlijā iegādājies (un par to samaksājis) dīzeļdegvielu ar akcīzes nodokli pie šo noteikumu 14.punktā minētā komersanta un kas atbilst šo noteikumu 2.punktā minētajām prasībām, ir tiesīgs saņemt akcīzes nodokļa atmaksu par šo dīzeļdegvielu, ja līdz 2010.gada 31.augustam iesniedz Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē iesniegumu un dokumentus vai to kopijas, kas apliecina dīzeļdegvielas iegādi. Dokumentu kopijas iesniedz, uzrādot oriģinālus. Izskatot lauksaimniecības produkcijas ražotāja iesniegumu, Lauku atbalsta dienesta reģionālā lauksaimniecības pārvalde pārliecinās, vai dīzeļdegvielas iegādē ir ievērotas normatīvajos aktos par akcīzes nodokli noteiktās prasības, dīzeļdegviela ir saņemta un par to ir samaksāts un vai dokumenti, kas apliecina dīzeļdegvielas saņemšanu un samaksu, noformēti atbilstoši grāmatvedību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem. Ja lauksaimniecības produkcijas ražotājs par saņemto dīzeļdegvielu nav samaksājis pilnībā, akcīzes nodokli atmaksā par to saņemtās dīzeļdegvielas daudzumu, par kuru līdz 2010.gada 15.augustam ir samaksāts.

18.2 Lauku atbalsta dienests Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā:

18.1. izvērtē šo noteikumu 18.punktā minētos dokumentus un pieņem lēmumu par akcīzes nodokļa atmaksu vai atteikumu atmaksāt akcīzes nodokli vai attiecīgi samazina atbilstoši šo noteikumu 18.2.2.apakšpunktam piešķirto dīzeļdegvielas daudzumu;

18.2. proporcionāli samazina atmaksājamā akcīzes nodokļa apmēru katram lauksaimniecības produkcijas ražotājam par šo noteikumu 18.punktā minēto dīzeļdegvielas iegādi, ja kopējais pieprasītais akcīzes nodokļa atmaksas apjoms pārsniedz budžeta apakšprogrammā 41.04.00 "Akcīzes nodokļa par dīzeļdegvielu atmaksāšana zemniekiem" pieejamos finanšu līdzekļus;

18.3. ja ir atmaksāts akcīzes nodoklis par 100 litriem uz katru īpašumā, pastāvīgā lietošanā vai nomā esošu lauksaimniecībā izmantojamās zemes hektāru, tad, pamatojoties uz informāciju, ko Valsts ieņēmumu dienests sniedzis līdz 2010.gada 15.augustam par akcīzes nodokļa atmaksu 2010.gada pirmajā pusgadā, atbilstoši šo noteikumu 18.2.2.apakšpunktam piešķirto dīzeļdegvielas daudzumu samazina par 50 litriem.

18.3 Lauku atbalsta dienests piecu darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par akcīzes nodokļa atmaksu nosūta to Valsts ieņēmumu dienestam. Valsts ieņēmumu dienests 10 darbdienu laikā atmaksā lēmumā norādīto akcīzes nodokli lauksaimniecības produkcijas ražotājam. Ja lauksaimniecības produkcijas ražotājam ir nodokļu, nodevu vai citu valsts noteikto obligāto maksājumu parādi, atmaksājamā summa vispirms tiek novirzīta šo parādu segšanai."

3. Aizstāt 1.pielikuma 1.nodaļā skaitli un vārdu "1.aprīli" ar skaitli un vārdu "1.jūniju".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!