• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 10. augusta noteikumi Nr. 741 "Noteikumi par ostas valdes locekļu mēnešalgu un speciālo piemaksu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2010., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.742

Detektīvdarbības licencēšanas un sertifikācijas noteikumi

Vēl šajā numurā

13.08.2010., Nr. 128

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 741

Pieņemts: 10.08.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.741

Rīgā 2010.gada 10.augustā (prot. Nr.41 7.§)

Noteikumi par ostas valdes locekļu mēnešalgu un speciālo piemaksu

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un
darbinieku atlīdzības likuma 13.pantu un15.panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka ostas valdes locekļu mēnešalgas apmēru un tās noteikšanas kārtību atbilstoši ostas iedalījumam, kā arī speciālo piemaksu par nosacījumu, kas saistīts ar amata specifiku (turpmāk – speciālā piemaksa), tās apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību.

2. Lai noteiktu ostas valdes priekšsēdētāja un ostas valdes locekļa mēnešalgu, ostas iedala trijās grupās (pielikums):

2.1. maza osta;

2.2. vidēja osta;

2.3. liela osta.

3. Ostas iedalījumu raksturo šādi finanšu rādītāji:

3.1. bilances kopsumma;

3.2. neto apgrozījums saskaņā ar pēdējo apstiprināto gada pārskatu, atskaitot valsts budžeta dotāciju (turpmāk – neto apgrozījums).

4. Reizi gadā pēc ostas gada pārskata apstiprināšanas izvērtē finanšu rādītājus un nosaka ostas atbilstību konkrētai grupai. Ja viens finanšu rādītājs atbilst zemākajai grupai, bet otrs – augstākajai grupai, ostas iedalījumu nosaka, pamatojoties uz lielāko finanšu rādītāju.

5. Ostas iedalījumu un ostas valdes priekšsēdētāja mēnešalgu atbilstoši ostas iedalījumam nosaka saskaņā ar šo noteikumu pielikumu. Mazās ostas valdes priekšsēdētājam mēnešalgu nosaka, ja osta iepriekšējā kalendāra gadā ir nodrošinājusi kravu apgrozījumu, ne mazāku par 200 tūkstošiem tonnu.

6. Lielās un vidējās ostas valdes locekļa mēnešalgu nosaka 95 procentu apmērā no ostas valdes priekšsēdētāja mēnešalgas. Mazās ostās valdes loceklim mēnešalgu nosaka, ja osta iepriekšējā kalendāra gadā ir nodrošinājusi kravu apgrozījumu, ne mazāku par 200 tūkstošiem tonnu. Mazās ostas valdes locekļa mēnešalgu nosaka minimālās mēneša darba algas apmērā un izmaksā par tiem mēnešiem, kuros ir bijusi valdes sēde un valdes loceklis tajā ir piedalījies.

7. Lielās un vidējās ostas valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis saņem ikmēneša speciālo piemaksu pie mēnešalgas, ja ostas kravu apgrozījums iepriekšējā kalendāra gadā pārsniedz ostas kravu apgrozījumu, kāds bija gadā pirms iepriekšējā kalendāra gada, un ostas valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis iepriekšējā kalendāra gadā ne mazāk kā sešus mēnešus ir veicis attiecīgi valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa pienākumus.

8. Speciālo piemaksu aprēķina attiecīgi no valdes priekšsēdētāja vai valdes locekļa mēnešalgas. Speciālās piemaksas procentuālo apmēru nosaka, izmantojot šādu formulu:

P = KAn x 100 – 100, kur
KAn-1

P – speciālās piemaksas procentuālais apmērs;

KAn – ostas kravu apgrozījums (tūkst. tonnās) iepriekšējā kalendāra gadā;

KAn-1 – ostas kravu apgrozījums (tūkst. tonnās) gadā pirms iepriekšējā kalendāra gada.

9. Jautājumu par speciālās piemaksas piešķiršanu lielās un vidējās ostas valdes priekšsēdētājam un valdes loceklim un speciālās piemaksas apmēru izvērtē katru gadu. Ja speciālā piemaksa tiek piešķirta, to sāk izmaksāt ar attiecīgā gada 1.aprīli. Ja saskaņā ar šo noteikumu 8.punktu aprēķinātais speciālās piemaksas procentuālais apmērs pārsniedz 25 %, speciālo piemaksu nosaka 25 % apmērā.

10. Mazās ostas valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis speciālo piemaksu saņem reizi gadā – valdes loceklis vienas minimālās mēneša darba algas apmērā, valdes priekšsēdētājs – vienas mēnešalgas apmērā. Speciālo piemaksu izmaksā, ja ostas kravu apgrozījums iepriekšējā kalendāra gadā pārsniedz ostas kravu apgrozījumu, kāds bija gadā pirms iepriekšējā kalendāra gada, un ostas valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis iepriekšējā kalendāra gadā ne mazāk kā sešus mēnešus ir veicis attiecīgi valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa pienākumus.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše



 

Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 10.augusta
noteikumiem Nr.741

Ostas iedalījums un ostas valdes priekšsēdētāja mēnešalga

Nr.p.k.

Ostas iedalījums

Finanšu rādītāji

Ostas valdes priekšsēdētāja mēnešalga (latos)

bilances kopsumma
(milj. latu)

neto apgrozījums
(milj. latu)

1. Maza osta ne vairāk kā 20 ne vairāk kā 3

600

2. Vidēja osta 20–50 3–10

1500

3. Liela osta 50 un vairāk 10 un vairāk

2800

Finanšu ministrs E.Repše

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!