• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - vakar, sarunā ar Ministru prezidentu - tiekoties ar Daugavas Vanagu pārstāvjiem - aizvakar, tiekoties ar Nacionālo partizānu apvienības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.1999., Nr. 32/33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēl viens solis pretkorupcijas ceļā

Vēl šajā numurā

04.02.1999., Nr. 32/33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents

— vakar, sarunā ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 3.februārī, tikās ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu. Tikšanās laikā G.Ulmanis un V.Krištopans pārrunāja valsts iekšpolitiskās un ārpolitiskās aktualitātes.

Valsts prezidents un Ministru prezidents pievērsa uzmanību jautājumam par vēsturnieku komisiju, abiem piekrītot, ka tās darbība jāatbalsta, lai komisija varētu aktīvi darboties vēstures izpētē.

Abi prezidenti runāja par ārvalstu vizītēm. V.Krištopans informēja Valsts prezidentu par gaidāmo Baltijas valstu premjerministru tikšanos, savukārt G.Ulmanis darīja zināmu, kurus jautājumus paredzēts apspriest triju Baltijas valstu prezidentu sarunās 18.februārī Igaunijā.

Izskatīts jautājums par Satversmes aizsardzības biroja direktora iecelšanu, kas notiek, pamatojoties uz Nacionālās drošības padomes Saeimai iesniegtajiem priekšlikumiem.

G.Ulmanis un V.Krištopans apspriedās par jauno Zemessardzes komandieri, ko pēc Valsts prezidenta ieteikuma Saeima apspriež un apstiprina amatā. Valsts prezidents informēja, ka ir lūdzis aizsardzības ministru iesniegt iespējamās kandidatūras Zemessardzes komandiera amatam.

— tiekoties ar Daugavas Vanagu pārstāvjiem

Vakar, 3.februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Nacionālās Daugavas Vanagu apvienības pārstāvjiem. Sarunas gaitā Valsts prezidents uzsvēra, ka latviešu karavīru piedalīšanās Otrajā pasaules karā pretējās frontes pusēs ir tautas traģēdija, kā arī pauda viedokli, ka nevajag politizēt Saeimas noteikto latviešu karavīru atceres dienu 16.martā. G.Ulmanis aicināja šajā dienā pieminēt visus Otrajā pasaules karā kritušos karavīrus.

Nacionālās Daugavas Vanagu apvienības pārstāvji runāja par to, ka, viņuprāt, ir pienācis laiks veidot latviešu karavīru apvienību dialogu. Apvienības pārstāvji arī atzina, ka starp karavīriem, kuri cīnījušies dažādās frontēs, nepastāv naids, taču nedrīkst aizmirst kara laikā notikušos noziegumus pret cilvēci, kuriem nav noilguma. Apvienības pārstāvji pauda viedokli, ka ir jānosoda padomju totalitārisms, ko Valsts prezidents aicināja darīt, uzstājoties ANO Ģenerālās asamblejas sēdē pagājušajā gada septembrī.

Valsts prezidents runāja par to, ka nepieciešams izvērtēt vēsturi un to atcerēties, veidojot nākotni, taču vēstures traģēdijas nevajadzētu likt Latvijas nākotnes veidošanas pamatos.

Nacionālās Daugavas Vanagu apvienības pārstāvji pauda viedokli, ka Latvijas vēsture nepietiekami tiek skaidrota citās valstīs. Sarunas laikā pausts satraukums par Brāļu kapu slikto stāvokli un nepieciešamību nodrošināt to rekonstrukciju.

— aizvakar, tiekoties ar Nacionālo partizānu apvienības pārstāvjiem

Aizvakar, 2. februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Nacionālo partizānu apvienības pārstāvjiem. Sarunas gaitā tika uzsvērts, ka latviešu karavīru piedalīšanās Otrā pasaules kara pretējās frontes pusēs ir tautas traģēdija un ka 16. martu, kas ir atceres diena, nevajadzētu politizēt.

G.Ulmanis aicināja veicināt dialogu starp karavīru biedrībām un pauda viedokli, ka 16. martā būtu jāpiemin visi karavīri, kuri piedalījās Otrajā pasaules karā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!