• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par SIA "Jūrmalas nami" izveidošanu un rīcības ar dzīvojamo fondu likumību, pareizību un lietderību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1998., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr. 5.1-2-135, Nr. 5.1-2-145

Par Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojumu

Vēl šajā numurā

08.04.1998., Nr. 95/96

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-11/98

Pieņemts: 20.03.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-11/98.

Rīgā 1998.gada 20.martā

Par SIA "Jūrmalas nami" izveidošanu un rīcības ar dzīvojamo fondu likumību, pareizību un lietderību

Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģija sastāvā: kolēģijas priekšsēdētājs departamenta direktors V.Grasis, kolēģijas locekļi L.Ceimere, J.Āboliņš, Dz.Levrence, piedaloties vecākajiem valsts revidentiem R.Strodam, D.Timšānei, S.Liepiņai, valsts revidentei I.Polnai; protokolēja valsts revidenta palīdze L.Cildermane; uzaicinātie: Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Tampe, Jūrmalas pilsētas domes Juridiskās nod. vadītājs M.Purmalis, LR Labklājības ministrijas Administratīvā departamenta vecākā referente Dz.Lejniece, SIA "Jūrmalas nami" viceprezidents, a/s "Marienbāde" pilnvarotā persona R.Šilings.

Izskatot pārbaudes materiālus un izvērtējot kolēģijas sēdē uzaicināto rakstiskos un mutiskos paskaidrojumus un iebildumus par atzinumu,

kolēģija konstatēja:

1. A/s "Marienbāde" akcionāri 30.10.1997. pieņem lēmumu par sabiedrības reorganizāciju, atdalot nelikumīgi īpašumā iegūtos 9 dzīvojamos namus un izveidojot uz to bāzes sabiedrību ar ierobežotu atbildību.

2. Faktiski a/s "Marienbāde" ar šo nekustamo īpašumu piedalās SIA "Jūrmalas nami" izveidošanā līdz ar diviem citiem dibinātājiem, kuri uzņēmējsabiedrībā iegulda intelektuālo īpašumu — juridiskā sabiedrība "B & S Partneri" iegulda Ls 17 190 vērtībā un fiziskā persona G.Legzdiņš Ls 77 355 vērtībā.

Visu šo ieguldījumu vērtība ir savstarpēji akceptēts a/s "Marienbāde" visu akcionāru cirkulārajā lēmumā. Šo dokumentu akceptē arī pieaicinātās personas G.Legzdiņš un juridiskās sabiedrības "B & S Partneri" pārstāvis R.Šilings.

3. Papildus nekustamajam īpašumam SIA "Jūrmalas nami" pēc stāvokļa uz 1.11.1997. pārņem no a/s "Marienbāde" daļu debitoru un kreditoru parādu, kas saistīti ar šo īpašumu. Pārņemto parādu saraksts nav precīzs, jo SIA "Jūrmalas nami" pārņem saistības pret komunālo pakalpojumu sniedzējiem — parādu pamatsummu pilnā apjomā, bet debitoru parādus — tikai to parāda daļu, par kuru nav norēķinājušies komunālo pakalpojumu saņēmēji — iedzīvotāji.

4. Daļu no iedzīvotājiem par komunālajiem pakalpojumiem iekasēto naudas līdzekļu a/s "Marienbāde" izlietojusi savai saimnieciskajai darbībai, tai skaitā pamatlīdzekļu iegādei, attiecīgi nenorēķinoties ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem.

Šo a/s "Marienbāde" parādu SIA "Jūrmalas nami" nav pārņēmusi. Nav pārņemtas arī komunālo pakalpojumu sniedzēju aprēķinātās soda naudas par maksājumu kavējumu.

5. Savas darbības laikā SIA "Jūrmalas nami" nav spējusi sakārtot norēķinu uzskaiti. Daļa iedzīvotāju pēc savas iniciatīvas uzsākuši kārtot norēķinus ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem tieši, bez uzņēmējsabiedrības starpniecības. SIA "Jūrmalas nami" rīcībā nav precīzu ziņu par norēķiniem.

6. SIA "Jūrmalas nami" pamatkapitālā ieguldītais intelektuālais īpašums nav iesaistīts sabiedrības darbā. Metodika dzīvokļu īres līgumu slēgšanai nedarbojas, reāli darbojas a/s "Marienbāde" noslēgtie īres līgumi. Nekustamā īpašuma pārvaldīšanas metodika netiek ieviesta.

Kolēģija nolēma:

1. Slēgt revīzijas lietu Nr.5.1-2-11/98.

2. Uzdot SIA "Jūrmalas nami":

2.1. sakārtot norēķinu uzskaiti un precizēt parādu un saistību apjomu;

2.2. izlemt jautājumu par sabiedrības turpmāko pastāvēšanu;

2.3. par paveikto ziņot VK līdz 15.04.1998.

3. Kolēģijas lēmumu nosūtīt LR Labklājības ministrijai, LR Ģenerālprokuratūrai, SIA "Jūrmalas nami".

Kolēģijas lēmumu var pārsūdzēt LR Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamentā saskaņā ar likumu "Par Valsts kontroli".

Kolēģijas priekšsēdētājs V.Grasis

Kolēģijas locekļi L.Ceimere, J.Āboliņš, Dz.Levrence

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!