• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu apraides atļaujas saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1998., Nr. 132/133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vīzu pieteikumu iesniegšanas kārtību Vācijas vēstniecībā

Vēl šajā numurā

13.05.1998., Nr. 132/133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālās radio un televīzijas padomes informācija

Par konkursu apraides atļaujas saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai

Nacionālā radio un televīzijas padome informē, ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 87,5 — 108 MHz UĪV diapazonā Gulbenes, Alūksnes un Balvu rajonā pieteikušies divi pretendenti — SIA "Diogens audio" un LR pilsonis Gints Danne.

SIA "Diogens audio" adrese — Balvos, Ezera ielā 40–52.

Sabiedrības dibinātāji — Latvijas Republikas pilsoņi Ilgonis Punculis un Ģirts Teilāns. "Diogens audio" nodarbojas ar profesionālās skaņu un gaismu aparatūras tirdzniecību, īri, remontu un komplektēšanu, kā arī ar izklaides pasākumu organizēšanu un tehnisko nodrošināšanu.

Iecerēts, ka radio studija atradīsies Balvos, bet, ņemot vērā konkursa noteikumus, ir atrasts tehniskais risinājums, izmantojot mikroviļņu retranslācijas līniju (MMDS), pārraidīt signālu no studijas Balvos uz raidītāju Gulbenes rajona Beļavas pagastā, 3 km no Gulbenes.

Paredzētais radio nosaukums: radio "Diogens".

Radio "Diogens" paredz raidīt programmu latviešu valodā 24 stundas diennaktī Balvu, Gulbenes un Alūksnes rajonam. Teksta un mūzikas samērs 25 pret 75. "Diogens" iecerēts kā muzikāls fona radio, kas atskaņos melodisku popmūziku un latviešu mūziku. Katrā pamatlaika stundā paredzētas 3—5 minūšu ziņas, kur būtu arī vietējās ziņas no Balviem, Gulbenes un Alūksnes. Papildus paredzēts sniegt informāciju par tranzīta plūsmu caur Vientuļu, Veclaicenes, Terehovas un Grenctāles RKP, par degvielas cenām, ceļu drošību, kultūras jaunumiem. Paredzēti arī interviju raidījumi par reģionam aktuālām tēmām, ielu intervijas, tiešās translācijas no kultūras un sporta pasākumiem. Radio darbību paredzēts balstīt uz reklāmas ieņēmumiem. Par radio finansiālās stabilitātes garantu varētu kalpot SIA "Diogens audio" uzņēmējdarbība.

Radio "Diogens" dibinātājs un tā potenciālais direktors Modris Teilāns ir strādājis radiostacijās un viņam ir pieredze žurnālistikā.

 

Otrs pretendents — LR pilsonis Gints Danne — ir privātuzņēmējs un dzīvo Gulbenē, Ābeļu ielā 7–11. Viņa iecerētās reģionālās raidstacijas nosaukums — "Gulbenes Radio".

Par ideālu raidīšanas ilgumu uzskatot 24 stundas diennaktī, to tomēr paredz sasniegt pakāpeniski viena gada laikā pēc darbības uzsākšanas.

"Gulbenes Radio" programmas plānojums balstīts uz rūpīgu auditorijas izpēti. Programma sadalīta vairāku stundu blokos. Rīta blokā paredzēts akcentēt reģionālos notikumus, rajonu preses apskatus, šoferiem nepieciešamo informāciju par ceļiem un to remontiem, benzīna uzpildes vietām, servisu. Dienas blokā līdztekus īsziņām tiktu dots apmaksāts raidlaiks uzņēmējsabiedrībām un tiešās reportāžas. Pēcpusdienas blokā pusstundu paredzēts atvēlēt skolu jauniešu sagatavotiem raidījumiem. Tāpat paredzēts pie mikrofona aicināt reģionā pazīstamus vadītājus — personības, kā arī runāt par reģiona problēmām. Vakara blokā paredzētas tiešās reportāžas no kultūras pasākumiem.

Mūzika programmā paredzēta kā fons, ierādot vietu arī klasiskajai mūzikai un latviešu komponistu mūzikai bez dīdžeja līdzdalības.

Radio izveidošanai un darba uzsākšanai paredzēta investīcija 70 000 latu apjomā, piesaistot reģiona uzņēmējsabiedrības, kā SIA "Gulbenes degviela", arī Gulbenes rajona padomi, privātuzņēmējus.

Radio kolektīvu paredzēts veidot no vietējo rajonu cilvēkiem: četriem štata darbiniekiem, piesaistot arī ārštata autorus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!