• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra vizīti Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2010., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules Bankas prezidenta un bankas pārstāvju vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

17.08.2010., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra vizīti Afganistānā

12.augustā aizsardzības ministrs Imants Lieģis vizītes ietvaros Afganistānā ar NATO spēku Ziemeļu un Austrumu pavēlniecību vadības pārstāvjiem apsprieda Latvijas karavīru ieguldījumu drošības stiprināšanā un nākamajā gadā veicamos uzdevumus.

Tiekoties ar Ziemeļu pavēlniecības vadību, ministrs uzsvēra Latvijas karavīru sekmīgo iesaistīšanos Norvēģijas vadītās Provinču atjaunošanas grupas darbā. Viņš apliecināja, ka Latvija arī nākamgad plāno turpināt savu iesaistīšanos Afganistānas drošības stiprināšanā kopā ar Norvēģijas kontingentu.

Par Ziemeļu reģiona drošību atbildīgā NATO spēku vadība informēja ministru par drošības situāciju Ziemeļu provincēs. Tika norādīts, ka vienlaikus pastāv vairāki krasi atšķirīgi drošības līmeņi. “Mūsu civilie eksperti un karavīri sastopas gan ar salīdzinoši mierīgiem reģioniem, kur notiek sekmīgs infrastruktūras projektu darbs, gan arī ar atklātu bruņotu pretestību Afganistānas valdībai. Dažās vietās nemiernieki pat mēģina piedāvāt ēnu valdību,” teica pulkvedis. Pēc aizsardzības ministra domām, ir būtiski jau tuvākajā laikā Latvijas karavīriem piegādāt sabiedroto rīcībā esošās bruņumašīnas un citu kaujas transportu, kas būtiski paaugstinātu viņu drošības līmeni un spēju efektīvi neitralizēt nemiernieku aktivitātes.

Sarunā ar Austrumu reģionālās pavēlniecības štāba priekšnieku pulkvedi Pītu Džonsonu ministrs informēja par Latvijas plāniem šā gada beigās pabeigt Latvijas operacionālo padomnieku grupas darbu Kunāras provincē un pārvietot to tālāko uzdevumu pildīšanai uz Ziemeļu pavēlniecību. “Kopā ar Mičiganas Nacionālās gvardes karavīriem gandrīz divu gadu garumā mēs esam paveikuši milzīgu darbu Afganistānas drošības spēku apmācībā. Savus plānotos uzdevumus decembrī būsim izpildījuši un varēsim apmācīto vienību nodot tālākajam dienestam kopā ar sabiedroto spēkiem,” norādīja ministrs.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!