• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Rugāju novadu, tiekoties ar vadību un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2010., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.08.2010., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Rugāju novadu, tiekoties ar vadību un iedzīvotājiem

Viesojoties savā 101.reģionālajā vizītē, Valsts prezidents Valdis Zatlers 13.augustā tikās ar Rugāju novada domes deputātiem un pašvaldības iestāžu vadītājiem.

Tikšanās laikā ar pašvaldību pārstāvjiem tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar valsts budžeta novirzīšanu mazajiem Latvijas novadiem pēc iedzīvotāju skaita. Šis jautājums tika īpaši uzsvērts sarunā par finansēm izglītībā. Diskusijā Valsts prezidents aicināja novada un domes iestāžu vadītājus aktualizēt sasāpējušos jautājumus un izrunāt tos priekšvēlēšanu laikā, tiekoties ar politisko partiju pārstāvjiem.

Sarunas par novada valsts aktualitātēm turpinājās darba pusdienu laikā ar Rugāju novada domes vadību un uzņēmējiem. Galvenās sarunu tēmas skāra bezdarba un nodarbinātības veicināšanas problēmas Rugāju novadā. Savukārt novada pārstāvji uzsvēra valdības stabilitātes svarīgumu, kas ir būtisks Latvijas novadu pašvaldību attīstībai un plānošanai. Turpmākajā sarunā uzņēmēji iepazīstināja Valsts prezidentu ar uzņēmējdarbību novadā – tūrisma attīstību un atpūtas iespējām, kravu pārvadājumiem, gliemežu audzēšanu u.c. Valsts prezidents vēlējās uzzināt uzņēmēju viedokli par nodokļu struktūru, par jauno mikrouzņēmumu nodokli, kā arī pārrunāja Krievijas pierobežas sadarbības veicināšanu, īpaši akcentējot uzņēmēju sadarbības veicināšanu un līgumiskās bāzes ar Krieviju sakārtošanu.

Savā uzrunā domes vadībai un uzņēmējiem V.Zatlers ar gandarījumu atzīmēja, ka “Rugāju vārds tiek bieži minēts presē, un tas liecina, ka novada iedzīvotāji aktīvi darbojas un iestājas par savām tiesībām”.

Par valstī aktuāliem jautājumiem Valsts prezidents diskutēja ar Rugāju iedzīvotājiem laikraksta “Latvijas Avīze” rīkotajā pasākumā. V.Zatlers klātesošajiem novēlēja būt saimniekiem savā novadā un uzsvēra, ka “nav svarīgi, vai novads ir liels vai mazs, bet svarīgi ir tas, ka tas ir varens”. Valsts prezidents skaidroja iedzīvotājiem krīzes situāciju Latvijā un uzsvēra, ka tas, ka ekonomika iet uz augšu, ir visu mūsu nopelns. Valsts prezidents norādīja: “daudzu novadu vizītēs pēdējā laikā iedzīvotāji ir atzinuši, ka krīze ir ļāvusi atdalīt graudus no pelavām”.

Runājot par attīstības iespējām, Valsts prezidents atzīmēja arī klātesošo rugājiešu iespējas to ietekmēt, uzsverot, ka arī ar savu dalību vēlēšanās ikviens var palīdzēt valstij un sev.

Tikšanās laikā iedzīvotājus interesēja Valsts prezidenta viedoklis par tautas vēlētu prezidentu, valsts prezidenta institūcijas nepieciešamību un prezidenta kā arbitra lomu, kā arī Valsts prezidenta pilnvaru paplašināšanas jautājums. Jautājumu lokā bija arī Saeimas darba vērtējums, starptautiskā aizdevuma saistības, veselības aprūpes sistēma, pensijas vecuma noteikšana un iedzīvotāju migrācija prom no Latvijas.

Noslēgumā V.Zatlers atzīmēja, ka “Rugāju novada ļaudis ir enerģiski, optimistiski un spēka pilni, šis ir ļoti patriotisks novads”.

Valsts prezidentam un Lilitai Zatleres kundzei bija iespēja tikties ar basketbola nometnes dalībniekiem Rugāju sporta centrā, kā arī apmeklēt SIA “Mežsētas 97”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!