• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 17.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2010., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 12.augustā

Vēl šajā numurā

19.08.2010., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 17.augustā

AM: Par augstāko virsnieku amatu skaita samazināšanu

17.augustā Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Aizsardzības ministrijas (AM) iesniegtais MK noteikumu projekts “Noteikumi par augstāko virsnieku militārajām dienesta pakāpēm atbilstošajiem amatiem”.

Šobrīd atbilstoši minētajiem Ministru kabineta noteikumiem ir paredzēti 17 augstāko virsnieku dienesta pakāpei atbilstoši amati pie noteiktā NBS lieluma miera laikā – 5800 aktīvā dienesta karavīru, t.i., uz katra augstākā virsnieka dienesta pakāpei atbilstošu amatu – 340 aktīvā dienesta karavīru. Savukārt rietumvalstu bruņotajos spēkos pieņemts, ka ne mazāk kā uz 1000 aktīvajā dienestā esošajiem karavīriem var tikt plānots viens augstākā virsnieka dienesta pakāpei atbilstošs amats.

Turklāt Militārā dienesta likumā noteikts, ka militārā dienesta pildīšanai karavīra maksimālais vecums augstākajiem virsniekiem ir 60 gadi. NBS optimizācijas plāna izstrādes gaitā tika secināts, ka šādi tiek kropļota normāla augstāko virsnieku karjeras izaugsme. Piemēram, NBS komandieris pēc komandiera amata atstāšanas vēl nav sasniedzis dienesta pildīšanai atļauto maksimālo vecumu, pēc veselības stāvokļa derīgs profesionālajam militārajam dienestam, bet ģenerālleitnanta dienesta pakāpei atbilstoša amata dienesta turpināšanai nav.

Lai risinātu radušos situāciju, paredzēts samazināt augstāko virsnieku dienesta pakāpēm atbilstošo amatu skaitu līdz astoņiem amatiem.

Tas savukārt radīs apstākļus, lai kvalitatīvi nodrošinātu augstāko virsnieku karjeras plānošanu un īstenošanu, kā arī atbildīs rietumvalstu bruņotajos spēkos pieņemtajiem standartiem.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

EM: Par izmaiņām 2011.gada tautas skaitīšanas anketā

17.augustā Ministru kabinets akceptēja Ekonomikas ministrijas rosinātās izmaiņas 2011.gadā plānotās tautas skaitīšanas anketā, papildinot jautājuma “Kādu valodu Jūs pārsvarā lietojat mājās?” atbilžu variantus un īpaši nodalot latviešu valodas paveidus. Tādējādi 2011.gada tautas skaitīšanas laikā tiks iegūta informācija par mājās lietoto valodu, tostarp latviešu valodas paveidu, izplatību.

Tautas skaitīšanas anketā jautājumam “Kādu valodu Jūs pārsvarā lietojat mājās?” tiks piedāvāti šādi atbilžu varianti:

1.Latviešu

1a. Vai Jūs lietojat kādu no latviešu valodas paveidiem?

1b. Ja atbilde uz 1a. jautājumu ir “Jā”, norādiet, kādu no latviešu valodas paveidiem Jūs pārsvarā lietojat mājās

2.Krievu

3.Baltkrievu

4.Ukraiņu

5.Poļu

6.Lietuviešu

7.Citu valodu (norādiet, kādu)

Tā kā pēdējā laikā visaktīvāk tiek diskutēts par nepieciešamību uzzināt, cik daudz cilvēku runā latgaliski, tautas skatīšanas intervētājiem domātajās rokasgrāmatās kā izskaidrojošs atbildes piemērs uz jautājumu par lietoto latviešu valodas paveidu brīvajā ailē būs minēts tieši latgaliešu valodas paveids.

Tautas skaitīšana Latvijā notiks no 2011.gada 1.marta līdz 31.maijam.

Detalizēti ar izmaiņām 2011.gadā plānotās tautas skaitīšanas anketā jeb Ministru kabineta 2008.gada 2.jūnija noteikumos Nr.384 “Noteikumi par 2011.gada tautas skaitīšanas programmu” var iepazīties MK mājaslapā internetā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!