• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par ASV un Latvijas sadarbību izglītībā un zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2010., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot jauno Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku

Vēl šajā numurā

19.08.2010., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par ASV un Latvijas sadarbību izglītībā un zinātnē

11.augustā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji tikās ar ASV vēstniecības Latvijā preses un kultūras atašeju Eimiju Storovu. Viņas atbildībā ir arī izglītības un zinātnes jautājumi. Tikšanās laikā tika uzsvērta sekmīgā līdzšinējā sadarbība un abas puses vienojās par tās turpināšanu un pilnveidi.

Ministre augstu novērtēja to, ka ASV pārstāves pirmā tikšanās, uzsākot darbu Latvijā, ir tieši ar izglītības un zinātnes jomas pārstāvjiem. Tas ir nozīmīgi un svarīgi, jo starpvalstu sadarbības stiprināšana un eksportspējas paaugstināšana augstākajā izglītībā un zinātnē ir viens no IZM darbības mērķiem. Turklāt daļa sarunas notika latviski un ministre pauda atzinību par viešņas latviešu valodas prasmi, jo IZM atbild arī par valsts valodas politiku.

E.Storova uzteica līdzšinējo Latvijas un ASV sekmīgo sadarbību izglītības jomā, īpaši – saistībā ar Fulbraita apmaiņas programmu. Puses vienojās plašāk informēt sabiedrību par šīm stipendijām un rosināt aktīvāk pieteikties dalībai tajās. Vienlaikus IZM uzsvēra sadarbību zinātnē, t.sk. ES 5., 6. un 7.ietvarprogrammas kontekstā, piemēram, informātikas jomā starp Matemātikas un informātikas institūtu un Kalifornijas Berklija universitāti; dzīvības zinātņu un biotehnoloģiju jomā starp Biomedicīnas pētījumu un studiju centru, Pensilvānijas universitāti un Jūtas universitāti; pētniecības infrastruktūras jomā starp Ventspils Radioastronomijas centru, Ventspils Augstskolu un Kornela universitāti u.c. Ministre piebilda, ka, pateicoties ES struktūrfondu atbalstam, pēdējo gadu laikā būtiski pilnveidota zinātnes infrastruktūra, laboratorijas, turklāt Latvijas likumdošana ir motivējoša starptautiskai sadarbībai pētniecībā.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!