• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labdarības akciju "Uz skolu!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2010., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zinātne, vēsture: Par seno un vienmēr jauno Rīgu

Vēl šajā numurā

26.08.2010., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labdarības akciju “Uz skolu!”

24.augustā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe atklāja labdarības akciju “Uz skolu!”. “Šis ir skolas gaidu un priekā dalīšanās laiks. Esmu gandarīta, ka ir cilvēki un organizācijas, kas domā gan par savu attīstību, gan arī par citiem. Īpašs prieks ir, ka pieaugušie atbalsta un palīdz bērniem, uzsākot vienu no nopietnākajiem un atbildīgākajiem notikumiem – skolas gaitas,” teica T.Koķe. 

Ministre uzsvēra, ka akcija “Uz skolu!” ir brīnišķīgs paraugs tam, lai neorientētos uz palīdzību tikai no kāda viena – vai tā ir valsts, valdība vai atsevišķi cilvēki. Šajā akcijā ir vienojušies daudzi cilvēki, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, bet pats galvenais – šeit ir arī piemiņas veltes no tiem, kuri akcijā saziedotās mantas saņems. Tas nozīmē: mazie bērni domā, ka arī viņu dzīves misija ir ne tikai saņemt, bet arī dot.

Atklājot simbolisko akcijas dāvanu kasti, ministre tajā ievietoja pirmo dāvinājumu – mugursomu ar dažādiem skolai nepieciešamajiem piederumiem. Tāpat viņa pastāstīja, ka akciju aktīvi atbalstījuši arī Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieki, ziedojot mācību sākšanai nepieciešamās lietas.

T.Koķe pateicās pasākuma iniciatoriem un organizatoriem par ideju un par brīnišķīgo gaisotni, kas valdīja akcijas “Uz skolu!” atklāšanā, un novēlēja labajām idejām turpināties. Īpašu pateicību ministre teica akcijas idejas autorei – Latvijas Mazturīgo ģimeņu atbalsta biedrības valdes priekšsēdētājai Dacei Dmitrijevai, kā arī akcijas mājvietas saimniekam, tirdzniecības centra “Spice Home” vadītājam Raimondam Ozoliņam, pasniedzot viņiem saulespuķes.

Tirdzniecības centra “Spice Home” direktors Raimonds Ozoliņš, kura vadītajā veikalā notika akcijas atklāšana, teica: “Sakām lielu paldies cilvēkiem, kuri atrada laiku un iespēju ziedot akcijas atklāšanas pasākumā. Aicinām ikvienu laikā no 24.augusta līdz 31.augustam atbalstīt trūcīgās Latvijas ģimenes un sarūpēt praktiskas lietas jaunajam mācību gadam, ziedojot mantas, kas pašiem nav nepieciešamas, bet var būt noderīgas kādam citam. Palīdzēsim trūcīgiem bērniem uzsākt skolas gaitas jaunajā mācību gadā ar prieku!”

Tirdzniecības centra “Spice Home” un mazturīgo atbalsta biedrības “Dace” organizētā akcija pulcē ziedotājus jau otro gadu. Lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem, kopīgi varam dāvāt kaut daļu no lietām, kas visvairāk nepieciešamas skolēnu ikdienai: kancelejas piederumus, skolas somas, galda lampas, grāmatas, spēles un rotaļlietas un citas noderīgas lietas.

Ziedojumus akcijai “Uz skolu!” pieņems t/c “Spice Home” 1.stāvā centra darba laikā: 24.–28.augustā un 30., 31.augustā no pulksten 10 līdz 21, 29.augustā no 10 līdz 20. Pie mantu ziedošanas vietas tiks novietota arī naudas ziedošanas kastīte – līdzekļi biedrībai “Dace” nepieciešami transporta izmaksām par mantu nogādāšanu Latvijas reģionu skolās.

Saziedotās lietas, pateicoties Latvijas mazturīgo atbalsta biedrības “Dace” plašajam sociālo sadarbības partneru tīklam, tiks nogādātas Latvijas reģionos – Suntažu sanatorijas internātskolai Ogres novadā, Upesgrīvas speciālajai internātskolai Rojas novadā, Palsmanes speciālajai internātskolai Smiltenes novadā, Rēzeknes logopēdiskajai internātskolai Rēzeknē, Jūrmalas speciālajai internātskolai Jūrmalā, Īslīces vidusskolas maznodrošinātajiem un daudzbērnu ģimenēm Bauskas novadā.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes
ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!