• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iepirkumu likumu pakalpojumu sniedzējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2010., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

26.08.2010., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iepirkumu likumu pakalpojumu sniedzējiem

Saeima 25.augustā galīgajā lasījumā pieņēma jaunu Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumu, kas regulēs iepirkumus ūdensapgādes, enerģētikas, pasta pakalpojumu, transporta un telekomunikāciju nozarēs.

“Saprotot jautājuma nozīmību, Tautsaimniecības komisija iet pretī Finanšu ministrijai un likumu skata steidzamā kārtā. Tā nav ierasta prakse jaunu likumu izskatīt divos, nevis trīs lasījumos, taču šajā gadījumā likums jāpieņem iespējami drīz, lai pārņemtu Eiropas Savienības prasības,” uzsver Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Likuma mērķis ir nodrošināt sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu atklātību, brīvu konkurenci piegādātājiem, vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi pret tiem, kā arī sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju līdzekļu efektīvu izmantošanu.

Jaunais likums attieksies uz iepirkuma procedūrām, ja būvdarbu, piegādes vai pakalpojumu līgumu līgumcena ir vienāda vai lielāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežām. Plānots, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs būs tiesīgs piemērot šā likuma normas arī tad, ja līgumcena būs zemāka par Ministru kabineta noteiktajām līgumcenu robežām.

Iesniegumu izskatīšanas komisijas pieņemto lēmumu varēs pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā. Tās spriedumu savukārt būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā. Pārsūdzēšanas process būs efektīvāks, ātrāks un mazinās tiesu noslodzi.

2010.gada aprīlī bija zināmi 206 sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji, kuri reģistrēti Latvijas Republikā, norāda likumprojekta autori.

Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums stāsies spēkā 2010.gada 1.oktobrī. Jaunais likums, pārņemot Eiropas Savienības direktīvas normas, aizstās spēkā esošo likumu “Par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām”, kas tika pieņemts 2004.gadā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!